17. srečanje športnikov in medijskih osebnosti Slovenije

0
404

V torek, 14. septembra 2021, se je na nogometnem igrišču v Šmarci odvijalo 17. srečanje športnikov in medijskih osebnosti Slovenije, ki ga je skupaj s podporniki organiziralo Društvo Dogodek Kamnik. Vse prisotne je pozdravil župan Matej Slapar. Poudaril je pomen športa in predstavil vlaganje občine Kamnik v dejavnost športa in športne objekte. Vsem je zaželel dobro počutje in vračanje v občino ter ogled lepot Kamnika in okolice.
Predstavnika Art Football Association Europa za Slovenijo Nani Matjašič in Tomaž Strgar sta Društvu Dogodek Kamnik izročila Zlato plaketo za odlično večletno organizacijo športnega dogodka in povezovanje ljudi med seboj.
Prisotni so se poklonili spominu na preminule udeležence dosedanjih srečanj Simonu Lorberju, Bojanu Globočniku in Danilu Popivodi. Spomin na njih je obudil Janez Burnik z nagovorom.
Organizatorji so s srečanjem želeli pokazati spoštljiv odnos do sedanjih in predvsem nekdanjih vrhunskih športnikov ter njihovih dosežkov. Znano pa je tudi, da šport krepi vrednote, kot so ekipni duh, prijateljstvo, spoštovanje nasprotnika in pravil, delovne navade, red in disciplino.

Gostje so se pomerili v nogometu. V ekipi A, ki je nastopala v dresih Lespala so igrali biatlonec Andrej Lanišek, tehnični direktor NK Domžale Grega Krmavnar, Dejan Matijevič, nogometaš NK Domžal Juninho Xavier, nogometaš Maribora, Olimpije, Admire Wacker in reprezentant Albanije Kliton Bozgo, glasbenik Matej Kregar, nogometaš Olimpije in trener Darko Karapetrovič, organizator srečanja Jože Arko.
V ekipi B, ki je nastopila v dresih Broline so igrali polkovnik Tomaž Strgar, novinar, režiser Nani Matjašič, nogometni reprezentanti Slovenije Mirnes Šišić, Suad Fileković, Darko Domadenik, pevec Omer Naber, podžupan občine Kamnik Sandi Uršič, rokometaš Luka Denič in nogometni sodnik Tilen Strgar.
Srečanje je bilo zanimivo in kvalitetno, kar je zaradi nogometnega znanja reprezentantov, razumljivo. Zmagala je ekipa B z rezultatom 8:7.
Tekmo so si med drugim ogledali tudi: selektor nogometne reprezentance Slovenije, Latvije, trener Domžal, Celja, Crvene zvezde Slaviša Stojanovič, nogometaš, trener Robert Englaro, predstavnik SSK Triglav Janez Zelnik, glasbenik Stane Kregar, podjetniki Tomaž Hrovat, Borut Pangeršič, Igor Štebe, predsednik sekcije za gorski tek pri Atletski zvezi Slovenije, podpredsednik Športne zveze občine Kamnik, svetnik Dušan Papež, dolgoletni župan Občine Velike Lašče Tone Zakrajšek, glavni trener NK Radomlje Rok Hanžič, nogometaš, trener NK Aluminija Oskar Drobne, predstavnik Zavoda za turizem, šport in kulturo Občine Kamnik Franci Kramar, »alfa in omega« vaterpola v Kamniku Darko Homar, legendarni hokejist Blaž Lomovšek, skakalec, proizvajalec smuči in druge športne opreme Peter Slatnar, kitarist ansambla Galop Damjan Krmavnar in fotograf Lado Vavpetič.
Sojenje nogometne tekme je potekalo pod budnim očesom Janeza Burnika in Lojzeta Piška. Za napovedovanje in odličen zabavni program pa je poskrbel Franc Pestotnik – Podokničar. Za pogostitev na prizorišču so poskrbeli Božo Pilej, Branko Bezovšek, Jože Zupin, Jani Berlec na koncu pa Srečo Radulovič, predsednik Teniškega kluba Duplica.
Vsem organizatorjem in pokroviteljem prireditve se najlepše zahvaljujemo.

Jože Arko, foto Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo