Kronika policijske postaje Domžale (od 13.9. do 18.9.2021)

0
455

13. 9. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti   so   bili  obveščeni  o  poskusu  vloma  v  stanovanjsko  hišo. Ugotovljeno  je  bilo,  da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal  odpreti  tri  pritlična  okna,  kar pa mu ni uspelo. Nato pa je s kamnom  razbil  steklo na enem izmed pritličnih oknih ter nato iz neznanega razloga  odšel  s  kraja  in  je  dejanje  ostalo  pri  poskusu. Nastala je materialna  škoda,  ki  znaša  okoli  1.000  EUR.  Policisti  nadaljujejo z
zbiranjem obvestil.

14. 9. 2021 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti  so  v  naselju  Domžale obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami,  ki  se  je  zgodila,  saj voznik tovornega vozila v križišču s prednostno  cesto ni pustil mimo vsa vozila, ki so vozila po prometnem pasu na katerega se vključeval, tako da je s sprednjo polovico leve strani trčil v desno stran motornega kolesa. Po trku je motorno kolo z voznikom odbilo v levo,  nakar sta se motor in motorist prevrnila ter drsela po vozišču, kjer
sta  tudi  obstala.  Na  kraju  so  uslužbenci  zdravstvenega  doma Domžale stabilizirali  ponesrečenega voznika motornega kolesa ter ga nato odpeljali v UBKC, saj je utrpel hude telesne poškodbe. Cesta je bila v času obravnave prometne nesreče zaprta.

15. 9. 2021 – TATVINA PARFUMOV
Policisti  so bili obveščeni o tatvini parfumov iz trgovine. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  storilec  iz  trgovine  izvršil  tatvino  več kosov različnih  parfumov  in  s  tem oškodoval podjetje za 731,86 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15.9. 2021 –  TATVINA GORIVA IZ DELOVNEGA STROJA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva iz rezervoarja delovnega stroja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz rezervoarja iztočil, oziroma  izvršil  tatvino  okoli  250  litrov goriva. Z dejanjem je lastnik oškodovan  za  okoli  330  EUR.  Policisti  v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 9. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo  ugotovljeno,  da  le  tega  vozi  pod  vplivom  alkohola.  Vozniku so policisti  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo  in  mu  začasno  odvzeli njegovo vozniško  dovoljenje,  katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

16.9. 2021 – GOLJUFIJA
Neznani  storilec  je  preko  spleta  lažno  zatrjeval  oškodovanki,  da mu kratkoročno  posodi denar za projekt, ki ga ima na ploščadi v Siciliji ter, da  ji  bo denar vrnil ko projekt zaključi, s tem pa je ošk. zapeljal tako, da  mu  je posodila denar v znesku 43.900 EUR, katerega je storilec zadržal zase. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17.9.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti   so  bili  obveščeni  o  prometni  nesreči.  Na  kraju  je  bilo ugotovljeno,  da  sta  bila  v  prometni  nesreči  udeležena voznika OA. Do prometne  nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje enega izmed voznikom.  V prometni nesreči se nihče ni telesno poškodoval. Na vozilih je nastala  skupna  materialna  škoda,  ki  znaša okoli 5000 EUR. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

17.9.2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti  so  bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kandidatka za vožnjo motornega kolesa za A kategorijo  na poligonu izgubila oblast nad motorjem in trčila v zapornico, nato  pa  padla  s  kolesa.  Z  reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobila lahko telesno poškodbo. Materialna  škoda  na  motorju  znaša  okoli  2000  EUR.  Zaradi prometnega dogodka,  ki  se  je zgodil na zasebni površini, bo o zadevi napisan uradni
zaznamek.

17.9.2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz zaklenjene stanovanjske hiše odtujil pretečene  bančne kartice, nakit ter denar, tako da je z neznanim primernim orodjem  na vzvod odprl desna PVC vrata terase in tako prišel v notranjost, pri  tem  pa napravil za okoli 1000 EUR materialne škode. S tem dejanjem je NN  storilec, lastnika oškodoval za okoli 4500 EUR. Policisti nadaljujejo z
zbiranjem obvestil.

18.9.2021 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti  so bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila  odtujil za okoli 1000 EUR goriva. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18.9.2021 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti  so bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila  odtujil  za okoli 650 EUR goriva. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd.).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd.), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd.)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo