Kronika policijske postaje Domžale (od 20.9. do 26.9.2021)

0
936

20. 9. 2021 – POSKUS VLOMA V LOKAL
Policisti so bili obveščeni o poškodovanem steklu na enem izmed lokalov. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z granitno kocko razbil steklo lokala in tako vstopil v notranjost, kjer je z granitno kocko razbil tudi vrata hladilnika, vendar je nato ne da bi karkoli odtujil kraj zapustil. Materialna škoda znaša cca. 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 9. 2021 – VLOM V KOLESARNICO IN TATVINA KOLES
Policisti so bili obveščeni o vlomu v kolesarnico. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata kolesarnice ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino dveh moških gorskih koles in sicer kolo, modro bele barve, FUJI ROUBAIX 3.0 in kolo, modro črne barve, GIANT TALON. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.050 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 9. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata terase stanovanjske hiše in tako prišel v notranjost od koder pa je bil s strani stanovalca prepoden in je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi
opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 9. 2021 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami v kateri so bili udeleženi voznik osebnega avtomobila, voznik kolesa z motorjem in kolesar. V nesreči sta voznik kolesa z motorjem in kolesar padla po vozišču in se poškodovala, zaradi česar sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UB KC. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja s strani voznika osebnega avtomobila, kateremu so policisti zaradi kršitev
ZPrCP izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v višini cca. 1.000 EUR.

23. 9. 2021 – TATVINA KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh koles. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpod nadstreška pri stanovanjski hiši izvršil tatvino dveh moških gorskih koles in sicer gorskega kolesa znamke KMT, oranžne barve in Kilimanjaro, bele barve. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljuje z zbiranjem obvestil.

24. 9. 2021 – TATVINA NEREGISTRIRANEGA OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini neregistriranega osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz zavarovanega parkirišča odtujil tam parkiran, neregistriran, osebni avtomobil Citroen Berlingo, sive barve. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 9. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti drsna vrata terase stanovanjske hiše in tako skušal priti v notranjost kar pa mu ni uspelo in je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 9. 2021 – TATVINA KOLES 
Policisti so bili obveščeni o tatvini koles iz garaže stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene garaže stanovanjske hiše izvršil tatvino koles in sicer trecking kolo znamke Giant, Roam, sivo-črne barve, cestno kolo znamke Giant, rdeče-črne barve in cestno kolo znamke Cube, Nuroad Race. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljuje z zbiranjem obvestil.

26. 9. 2021 – ZASEGA PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku dva kršitelja, katera sta imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper oba kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnem organu.

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here