Radomlje na kolena spravile Olimpijo

0
563

Prva liga Telemach, sobota, 25.9.2021; 11.krog, Stadion Stožice
Olimpija – Kalcer Radomlje 2:3 (2:1)
Strelci: 1:0 Nukić (31./11-m), 1:1 Kregar (40.), 2:1 Nukić (45.), 2:2 Guzina (83.), 2:3 Šarić (87.)

Po sedmih zaporednih porazih Radomeljski fantje zagotovo niso bili v zavidljivem položaju. Prav tako pa se na takem mestu noben ne bi želel spopasti proti Olimpiji v Stožicah.
A pravijo, da najtežje preizkušnje naredijo prave zmagovalce.
Tako se je tudi začela tekma v Ljubljani. Že v 30. minuti je sodnik storil neverjetno napako, ko je domači napadalec pohodil branilca Blaiča, ta pa je na začudenje vseh pokazal na belo točko. Strel z najstrožje kazni je zadel Mustafa Nukić.
Nato pa je sledila 40. minuta. Žogo je z dobrim dvobojem priboril Mužek, jo podal do Božiča, Božič do Šariča, Šarič pa jo je po sreči spravil do Kregarja, ki se je znašel v težkem, a lepem položaju. Oliver Kregar je tako izvedel eleganten strel in izenačil na 1 proti 1.
Slavje ni trajalo dolgo. Že ob koncu prvega polčasa so domači ponovno povedli. Tokrat je svojo mojstrovino ponovno pokazal Mustafa Nukič, ko je v kazenskem prostoru zadel iz voleja.
V začetku drugega polčasa so pobudo držali Zmaji. Iz težkih položajev so poizkušali Aldair, Nukič, Ziljkić, a noben od strelov ni bil dovolj natančen.
Na gostujoči strani pa je v 76. minuti lepo poizkusil Božič, vendar je bil tudi njegov strel obranjen.
A sledila je 82. minuta, ko so se stvari začele obračati v prid Rumenih Bojevnikov. Po nespametnem prekršku je drugi rumeni karton prejel dvakratni strelec Olimpije in tako zapustil igrišče. Iz prostega strela pa je oster predložek poslal Primc, žoga pa je pristala v nogah Gedeona Guzine, ki jo je v gol potisnil za izenačenje.
Za tem pa je prišla 87. minuta in kreiran je bil popoln preobrat. Varga je žogo spravil do Šariča, 20-letnik pa je pokazal svojo mojstrovino ter zadel v levi zgornji kot.
V naslednjem kolu se Olimpija odpravlja v Ljudski vrt, Radomlje pa bodo drugič v sezoni 3 točke poizkušale odvzeti Aluminiju.

NK Radomlje

Oglasno sporočilo