Kronika policijske postaje Domžale (od 29.11. do 5.11.2021)

0
308

29. 11. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo kateri so zasegli manjšo količino snovi za  katero  se  sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti bodo v primeru pozitivne  analize zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnem organu.

29. 11. 2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo,  da  je  storilec  s  silo  telesa,  skozi  terasna  vrata,  vlomil v stanovanjsko  hišo  in iz notranjosti odtujil nakit. Z opisanim je storilec lastnika   oškodoval   za  okoli  360  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.11.2021 – TATVINA KATALIZATORJA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  katalizatorja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz parkiranega vozila odtujil katalizator in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom in z zbiranjem obvestil.

30.11.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da sta bila  v  prometni  nesreči  udeležena  voznik  tovornega  vozila in voznica osebnega  vozila.  Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni  razdalji  voznika  tovornega  vozila. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

1.12.2021 – POSKUS VLOMA V GARAŽO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v garažo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec s silo telesa snel s tečajev vrata garaže ter tako prišel v  notranjost  od koder pa ni ničesar odtujil. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1.12.2021 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENU ZPRCP
Policisti  so  imeli  v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega  vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi opisanega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano  v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

1.12.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da je NN voznik zaradi nepravilnega premika trčil v parkirano osebno  vozilo,  nato  pa  s  kraja  odpeljal  ne da bi nudil svoje podatke oškodovanki.  Na  vozilu  oškodovanke je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom v smislu izsleditve NN voznika in zoper njega izvedejo ustrezen ukrep.

1.12.2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz zaklenjene stanovanjske hiše s primernim orodjem na vzvod odprl kletno okno, nato pa še na vzvod odprl notranja vrata stopnišča, ter tako prišel v notranjost, pregledal prostore, od koder pa ni ničesar odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 100 EUR. Policisti nadaljujejo
z zbiranjem obvestil.

2.12.2021 – TATVINA AKUMULATORSKE VRTALKE
Policisti so bili obveščeni o tatvini akumulatorske vrtavke. Ugotovljeno je bilo da je NN storilec iz delovišča odtujil akumulatorsko vrtalko in s tem dejanjem oškodoval lastnico za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2.12.2021 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENU ZPRCP
Policisti  so  imeli  v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega  vozil  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja, prav tako je na kraju odklonil  preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled. Zaradi opisanega je  bilo  vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko   odpeljano   v  hrambo.  Policisti  bodo  zoper  voznika  podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

2.12.2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so  bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Na kraju je  bilo ugotovljeno, da sta NN storilca s primernim orodjem na vzvod skozi terasna  vrata  vlomila  v  notranjost  hiše,  jo  pregledala, nato pa kraj zapustila, ne da bi karkoli odtujila. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 1000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom in zbiranjem obvestil.

3.12.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik z NN tovornim vozilom zaradi nepravilne strani in  smeri vožnje trčil v levo vzvratno ogledalo nasproti vozečega OA,  nato pa  s  kraja  odpeljal  ne da bi nudil svoje podatke drugemu udeležencu. Na vozilu  je  nastala  materialna  škoda,  ki  znaša okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo  z delom v smislu izsleditve NN voznika in zoper njega izvedejo
ustrezen ukrep.

3.12.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik z NN vozilom zaradi nepravilnega premika trčil v  zabojnik  za  odpadke  in  ograjo  stanovanjske  hiše,   nato pa s kraja odpeljal  ne  da  bi  nudil  svoje  podatke lastniku. Nastala je materialna škoda,  ki  znaša  okoli  300  EUR.  Policisti nadaljujejo z delom v smislu izsleditve NN voznika in zoper njega izvedejo ustrezen ukrep.

03.12.2021 – TATVINA GOTOVINE IZ REŽE BANKOMATA
Policisti  smo  bili  obveščeni  o  tatvini  gotovine  iz  reže  bankomata. Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec v reži bankomata našel 150 EUR gotovine,  katere  je  oškodovanec pozabil ob dvigu, neznani storilec pa je gotovino  obdržal zase in s tem oškodoval lastnika. Policisti nadaljujejo z
delom.

03.12.2021 – LAŽNA NAZNANITEV INTERVENCIJE
Policisti  smo  bili obveščeni o razgrajanju, razbijanju in grožnjah v enem izmed  lokalov. Policisti so na kraju z zbranimi obvestili ugotovili, da je klicatelj lažno naznanil intervencijo saj do prijavljenih dejanj ni prišlo. Zaradi slednjega je bil klicatelju izdan plačilni nalog s predpisano globo.

04.12.2021  –  PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA PO 113A ČL. ZP IN PRIDRŽANJE PO 24. ČL. ZPRCP
Policisti  smo  imeli  v  postopku  voznika  osebnega avtomobila, kateri je zaradi  neprilagojene  hitrosti  izgubil  oblast  nad  vozilom, zapeljal na železniško  progo  in  zaradi  poškodovanega  vozila  na progi tudi obstal. Nastala  je  materialna  škoda  za  okoli  6.0000  EUR. Škoda na železniški infrastrukturi  ni  nastala.  V  postopku  je bilo ugotovljeno, da je vozil osebni  avtomobil  pod vplivom alkohola zato mu je bilo vozniško dovoljenje odvzeto ter prepovedana nadaljnja vožnja. Ker si voznik ni uspel priskrbeti
prevoza,  mu  je bilo odrejeno pridržanje po 24 čl. ZPRCP. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

04.12.2021 – TATVINA KOLESA
Policisti  smo  bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  izkoristil  nepazljivost oškodovanca in mu iz stojala za kolo  odtujil  odklenjeno gorsko kolo znamke Rock Machine. Materialna škoda znaša 450 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

04.12.2021 – TATVINA SENZORJA IZ VOZILA
Policisti  smo  bili  obveščeni  o  tatvini  dela  iz  parkiranega osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do  parkiranega  osebnega vozila in iz prednjega dela vozila odtujil senzor za   varnostno   razdaljo.   Materialna  škoda  znaša  450  EUR.  Policisti nadaljujejo z delom.

04.12.2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so imeli v postopku osebo kateri so zasegli ročno zvit cigaret z posušeno  rastlino  zeleno  rjave  barve  za  katero  se  sumi,  da  gre za prepovedano  drogo.  Policisti  bodo  v  primeru  pozitivne  analize  zoper kršitelja   uvedli   hitri   postopek  z  izdajo  odločbe  o  prekršku  pri prekrškovnemu organu.

04.12.2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so imeli v postopku osebo kateri so zasegli samozapiralno vrečko z  neznano  rastlino  zeleno  rjave  barve,  za  katero  se sumi, da gre za prepovedano  drogo.  Policisti  bodo  v  primeru  pozitivne  analize  zoper kršitelja   uvedli   hitri   postopek  z  izdajo  odločbe  o  prekršku  pri prekrškovnemu organu.

OPOZORILO – COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo