Radomlje odlično začele spomladanski del sezone

0
670

Članska ekipa NK Radomlje je v ponedeljek 14.2.2022 v proti Aluminiju odigrala prvo tekmo spomladanskega dela Prve lige Telemach. V vetrovnem Kidričevem je četa Nermina Bašića odigrala odlično tekmo proti neposrednemu konkurentu za obstanek v ligi.

Že v prvem polčasu so gostje prevzeli pobudo in ogrožali vrata Aluminija. Obramba rdečih je prvič klonila v 34. minuti, ko je po lepi globinski podaji Gučka žogo na robi kazenskega prostora sprejel Tomislav Mrkonjić in po natančnem strelu zadel za vodstvo Radomljanov. Manj kot deset minut kasneje je do odbite žoge v kazenskem prostoru prišel še en novinec v vrstah Radomelj. Ivan Ćalušić se je odlično znašel in žogo poslal med noge domačega vratarja.

V drugem polčasu so Radomljani nadaljevali z napadalno igro in v 53. minuti povišali vodstvo na 0:3. Po lepi podaji iz kota Šariča se je spretno znašel Tomislav Mrkonjić, ki je s kolenom žogo poslal v mrežo in zadel že drugič na svojem debiju v 1. SNL. Deset minut za tem, pa je nase opozoril Oliver Kregar, ki je po izvrstni samostojni akciji prodrl v kazenski prostor in še četrtič zadel za rumeno-črne.

Po tekmi je strelec zadnjega gola Kregar povedal: ”Mislim, da smo zimske priprave oddelali zelo dobro. Posledično smo tudi zaradi tega v tekmo krenili z visoko mero samozavesti. Tekmo smo odlično začeli, relativno hitro dosegli že prvi zadetek in vse ostalo je šlo po planu.” Kregar je se dotaknil tudi prihajajoče prenstvene tekme proti Mariboru: ”Sedaj je na vrsti rehabilitacija in priprava na naslednjo tekmo. Narediti moramo dobro analizo, da se lahko ponovno dobro pripravimo in odigramo tekmo po naših željah.”

Trener članskega moštva Nermin Bašić po tekmi dejal: ”Odigrali smo dobro tekmo in prenesli veliko stvari, na katerih smo delali v času priprav. Lahko rečem, da smo na tekmi vse skupaj še dodatno nadgradili. V igri smo bili hrabri in odločni. Na tekmo smo se odpravili v želji po treh osvojenih točkah in to nam je tudi uspelo. V prvem polčasu nam je malo pomagal veter, na kar morda nasprotnik ni bil pripravljen. Aluminij ima odlično ekipo in dobrega trenerja, ampak za nas je pomembno, da smo dosegli svoj cilj.” Povedal pa je tudi, kako pomembno je, da ekipa ostane skromna: ”Pomembno je, da ostanemo trdno na tleh. Ne smemo dovoliti, da nas ta zmaga ponese. Moramo še naprej delati na svoji igri in nadgrajevati vse, kar smo do sedaj naredili. Na koncu je pomembno mesto, ki si ga bomo priigrali ob zaključku prvenstva in ne samo ena zmaga proti neposrednemu konkurentu v ligi. Poskušali bomo delati še več in še bolje, saj smo mnenja, da imamo še veliko prostora za napredek”.

Radomljani bodo v ponedeljek, 21.2.2022 v Domžalah gostili ekipo NK Maribor. Tekma se bo pričela ob 17.30, prenos pa bo na programu Sportklub 1.

Športni park Kidričevo
SODNIKI: Mihael Antič, Robert Vukan, Manuel Vidali, David Šmajc
STRELCI: 0:1 Mrkonjić (34′), 0:2 Ćalušić (43′), 0:3 Mrkonjić (53′), 0:4 Kregar (63′)
NK ALUMINIJ: Janžekovič – Fogec, Nkama, Petek, Pečnik – Bolha, Prša, Plantak (od 46′ Martič) – Matjašič, Bransteter, Bizjak
NK RADOMLJE: Velič – Mišić (od 72′ Blaić), Mužek (od 81′ Zulić), Guček, Primc – Zabukovnik ©, Ćalušić (od 72′ Nuhanović) – Šarić (od 81′ Prohouly), Mrkonjić, Kregar (od 69′ Pogačar) – Guzina
RUMENI KARTONI: Prša (23′)
RDEČI KARTONI:

NK Radomlje


Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here