Pregled dogodkov Policijske uprave Ljubljana

0
445

V Domžalah je neznani storilec vlomil v vrtno uto in odtujil dve gorski kolesi znamke Cube in Ghost. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V petek, 8.4.2022 nekaj po 21. uri smo bili obveščeni da se je se je na cesti med Komendo in Tunjicami zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drevo. Pri tem se je lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.84 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, 8.4.2022 okoli 10.30 se je v Radomljah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik mopeda in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik mopeda pri vključevanju v promet odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Predavanja prometne nesreče in posledice
Ponovno  bi vas radi opozorili na prihajajoče dogodke, ki jih v sodelovanju z  Agencijo RS za varnost v prometu in občinami naslednji v naslednjih dveh tednih   organizira  Policijska  uprava  Ljubljana.  Želimo  si,  da  bi ob poslabšanju  stanja  prometne varnosti, kjer je letos na območju Policijske uprave  Ljubljana umrlo že 8 udeležencev v prometnih nesrečah, preko 350 pa se  jih  je  poškodovalo,  predavanja  obiskal čim širši krog udeležencev v prometu. Vse bi radi ozavestili o kako pomembno je »voziti varno«. Prometna varnost  bo skozi oči policista predstavljena na zanimiv in poučen način, s
poudarki  na naših vsakodnevnih napakah v prometu, ki imajo včasih žal tudi hude posledice.

Podaljšan je rok za prijavo na brezplačna predavanja in sicer do dneva pred posamičnim dogodkom, na elektronski naslov: predavanja_nesrece@policija.si.
Več na: https://bit.ly/3xtdpbt

Na  predavanje poleg motoristov, mladih in drugih voznikov vabimo vse druge zainteresirane  posameznike  ali  skupine,  ki  se  vsakodnevno srečujejo z
nevarnostmi v prometu.

Policijska uprava Ljubljana

Oglasno sporočilo