Novice iz tabora Calcit Volleyball

0
129

S tekmo med Panvito Pomgradom in ACH Volleyjem se je po štirinajstdnevni prekinitvi z drugo polfinalno tekmo končnice nadaljevala Sportklub prve odbojkarska liga za moške. V četrtek si bosta v športni dvorani Kamnik ob 20.45 na nasprotnih straneh mreže stali še ekipi Calcit Volleyja in Merkur Maribora, v boljšem položaju pa so kamniški odbojkarji, ki so prvo tekmo dobili s 3:2 (-14, 17, -20, 16, 11).

Od kamniške zmage v Mariboru do druge polfinalne tekme končnice državnega prvenstva bo minilo kar 15 dni. Vsekakor premor, ki pušča odprtih veliko dvomov.

»Dejansko je malo čudno, ker bodo po tej prvi zmagi karte popolnoma na novo premešane in v tem trenutku po tem premoru niti ne vemo natančno, kjer sploh smo s trenutno formo. Je pa tako, da je za vse štiri ekipe enako, tako da to ni noben izgovor. Vodimo sicer z 1:0 v zmagah, vendar to prav nič ne pomeni. V finale bo šla ekipa, ki bo prej dvakrat zmagala, naredili pa bomo vse, da bomo do nje prišli že v četrtek,« si še druge polfinalne zmage želi Jan Klobučar, ki je bil prejšnji teden izbran za najboljšega športnika občine Kamnik.

»Nekoliko nenavadno mi je, ker nimam stalnega bivališča v Kamniku, ampak drugače je vsaka takšna lovorika dokaz, da nekaj delam prav in da smo z ekipo nekaj naredili v lanskem letu,« ob priznanju s strani kamniške občine ni skrival zadovoljstva slovenski reprezentant.

Toda če se vrnemo obračunu med Kamničani in Mariborčani, prve tri medsebojne tekme v letošnji sezoni so dobili aktualni slovenski državni prvaki, za kamniško ekipo je bil še zlasti boleč poraz v polfinalu Pokala Slovenije, zadnji dve sta pripadli varovancem Matije Pleška. Zanje je bila še zlasti pomembna zadnja zmaga v tekmi, ki je bila z obeh strani zelo nervozna, s polno vzponi in padci. Kot da sta ekipi preveč spoštovali druga drugo.

»Prvi niz smo zelo slabo začeli, na drugi strani je Mariborčanom prav vse uspevalo, toda v drugem nizu se je vse obrnilo v našo korist. Ko smo že mislili, da smo prišli do svoje igre, smo v tretjem nizu spet popustili, čeprav smo bili do končnice izenačeni, vendar so Mariborčani naredili nekaj dobrih potez, mi pa kakšno napako preveč, toda v četrtem nizu smo se spet zbrali. V petem nizu pa so večinoma vodili mariborski odbojkarji, zato pa smo v končnici mi osvojili nekaj zaporednih točk in prišli do pomembne zmage,« se je Klobučar, ki je bil na tej tekmi, skupaj z Mitjo Gasparinijem in Danilom Pavlovićem tudi najbolj učinkovit igralec kamniške ekipe.

V letu 2022 je bila to samo še ena zmaga Calcit Volleyja več v petem nizu. »Da, res je,« je v smehu dejal Klobučar, »če bi šlo tako naprej, ne bi imel prav nič proti.«

Prav nič proti ne bi imeli niti navijači Calcit Volleyja, ki si po dveh letih premora, lani so v polfinalu končnice Kamničane premagali odbojkarji ACH Volleyja, predlani pa je bilo prvenstvo zaradi epidemije covida-19 predčasno končano, želijo nove uvrstitve v finale državnega prvenstva. Prav nihče od njih ne bi imel nič proti, če bi do tega prišlo že v četrtek. Toda s svojimi načrti bodo v Kamnik prišli tudi aktualni državni prvaki.

»Za obe ekipi velja, da sta v podobnem položaju, kajti oboji bomo po več kot 14-dnevnem premoru v negotovosti. V vsakem primeru pa bomo morali tekmo začeti bolje, kot smo prvo polfinalno tekmo v gosteh in že v prvem nizu se bo hitro videlo, kje sta obe ekipi in kako uspešno sta izkoristili ta premor. Toda tudi če začetek tekme za nas ne bo najboljši, bomo morali vztrajati in ves čas verjeti v preobrat. Seveda pa se ob morebitni zmagi v prvem nizu ne bomo smeli zadovoljiti samo s tem. Dejstvo je, da se med sabo dobro poznamo, tako da ni nobenih skrivnosti. V letošnji sezoni bo to že naša šesta medsebojna tekma, vemo, kje so naše največje prednosti, kje mariborske in to bomo morali izkoristiti. Na koncu bo odločala dnevna forma in verjamem, da bo naša boljša,« si finalnega obračuna želi Klobučar. Prvi finalist bo najverjetneje ACH Volley, ki bo že danes ob 18. uri v Murski Soboti igral s Panvito Pomgrad,. Na prvi tekmi so v dvorani Tivoli s 3:0 slavili Ljubljančani.

Morebitna tretja tekma med Kamničani in Mariborčani bo na sporedu v nedeljo, 17. aprila, ob 17.30 v mariborski dvorani Luknadan prejob 20uri, pa je na sporedu še tekma med ACH Volleyjem in Panvito Pomgradom v ljubljanski dvorani Tivoli.

 

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec

Oglasno sporočilo