Bo Marcel Štefančič še vodil Studio City?

0
1567

Po dosegljivih informacijah naj bi vodstvo TV Slovenija sklenilo večino pogodb s honorarnimi sodelavci, le z enim pa se zatika. Voditelj oddaje, kolumnist, filmski kritik, avtor več kot 80 knjig in novinar tednika Mladina Marcel Štefančič nam je potrdil, da pogodbe o vodenju oddaje Studio City še nima in da ne ve, kako bodo oddajo pripravili, ki je na sporedu zelo kmalu.
Vodstvo RTV Slovenija, TV Slovenija in uredništvo TV Slovenija, ki ga vodi odgovorna urednica Jadranka Rebernik, so se zavili v molk in na vprašanja Dnevnika danes (še) niso odgovorili. Zanimalo nas je, ali se obetajo spremembe pri organizaciji in vodenju oddaje Studio City, ki ima po desetletjih predvajanj obsežno in zvesto gledalstvo, pri tem pa ima pomembno vlogo njen voditelj Marcel Štefančič. Če na vprašanje voditeljstva še ni pravih odgovorov, je jasno vsaj to, da je v napovedniku RTV Slovenija na spletni strani predvideno predvajanje oddaje 9. maja ob 21. uri.
Obrnili smo se tudi na Marcela Štefančiča, ki je potrdil, da bi moral že zdavnaj podpisati novo pogodbo o sodelovanju, tako kot v preteklosti, a se to ni zgodilo. Ni mu jasno, kaj se dogaja, ker je treba oddajo Studio City že pripravljati, nikomur pa ni jasno, kdo bo to počel, pojasnjuje Štefančič. Kolikor je njemu znano, je večina honorarnih sodelavcev že prejela podpisane pogodbe, v njegovem primeru pa se to ni zgodilo. Vprašanj je veliko, odgovorov nobenih, dodaja in se sprašuje: »Očitno se nadaljuje zgodba zadnjih dveh mesecev. To, kar so storili kolumnistom oddaje, ko so jim odrekli honorar, očitno želijo narediti tudi pri meni, da bi oddajo vodil brezplačno. Morda me želijo spraviti v položaj, da bi zavrnil vodenje oddaje brezplačno, potem pa bi izbrali nekoga drugega, ki bi bil pripravljen voditi oddajo pod drugimi pogoji. To seveda ne pomeni nič dobrega, kaj vodstvo TV Slovenija razmišlja, ne vem, očitno pa gre za nadaljevanje izklapljanja oddaje.«

Več na dnevnik.si

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here