Ekipa kolesarjev v okviru projekta Dobrodelno okrog Slovenije tudi v Kamniku

0
606
Riders in Kamnik during 3rd Stage from Soca to Prevalje, 232 km at Day 3 of DOS 2022 Charity event - Dobrodelno okrog Slovenije 2022, on April 29, 2022 in Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

V okviru največjega vseslovenskega humanitarnega kolesarskega dogodka Dobrodelno okoli Slovenije, smo v petek, 29. aprila 2022, ekipo kolesarjev z Damijem Zupijem na čelu, sprejeli tudi v Kamniku na Glavnem trgu. Ekipa 30 kolesarjev je danes zaključila traso, katero je v petih dneh prekolesarila okrog Slovenije. S svojim kamenčkom v mozaiku se je podpori dobrodelnega projekta pridružila tudi Občina Kamnik. Projekt pa sta koordinirala Celiac Slovenija, društvo bolnikov s celiakijo in Slovenska Karitas.

Kolesarje in spremljevalno ekipo je v Kamniku sprejel in nagovoril podžupan Bogdan Pogačar. Zahvalil se jim je, da so v sklopu združitve športa in dobrodelnosti za eno izmed postaj izbrali tudi Kamnik ter jim zaželel uspešno nadaljevanje poti po Sloveniji. Podžupan je v ta namen predstavniku Škofijske Karitas tudi predal kolo, ki bo podarjeno deklici iz socialno šibke družine.

Dobrodelno okoli Slovenije

Glavni cilji projekta so združiti maratonsko rekreativno kolesarjenje in dobrodelnost, s pomočjo medijske prepoznavnosti pritegniti širše množice k darovanju sredstev za nakup koles za otroke iz socialno šibkih družin (ZAkolo5 na 1919) ter ozaveščati o celiakiji in izzivih bolnikov s celiakijo v vsakdanjem življenju.

Projekt Dobrodelno okoli Slovenije je potekal od 27. aprila do 1. maja 2022, in sicer že tretje leto zapored.

V petih dneh so kolesarji prekolesarili traso v okviru petih etap s skupno dolžino 1.225 km:

  • 1. etapa: Novo mesto – Ribnica – Portorož (0 km – 277 km),
  • 2. etapa : Portorož – Soča (277 km – 580 km),
  • 3. etapa: Soča – Prevalje (580 km – 810 km),
  • 4. etapa Prevalje – Dobrovnik (810 km – 1.000 km) (v sklopu tretje etape so postali tudi v Kamniku),
  • 5. etapa: Dobrovnik – Novo mesto (1.000 km – 1.225 km). 

Organizatorjem in kolesarjem čestitamo za uspešno izvedbo humanitarnega projekta.

Fotografije: ekipa DOS

Oglasno sporočilo