Maratonski vikend v Rabcu

0
461

MARATONSKI VIKEND: DVE ZMAGI MARUŠA IN ENA ROKA

Rok Naglič in Maruša Knap sta se v soboto udeležila maratona za gorske kolesarje v Rabcu. Oba sta na dirki Helter Skelter osvojila prvo mesto v svoji kategoriji. Rok je zmagal med moškimi na najdaljši razdalji, Maruša pa na krajši razdalji med ženskami. Maruša je nato naslednji dan ponovila zmago na MTB Slavniku, kjer sta dirkala še dva člana kamniškega Calcit Bike Teama.

»V soboto sem se udeležil maratona Helter skelter. To je bil zadnji trening za svetovni pokal na Češkem. Tekma je bila v redu. Prvih 45 minut do ene ure smo se trije vozili skupaj, potem sem se odlepil, šel v svojem ritmu proti cilju. Peljal sem dirko, kot sem jo sam hotel. Upam, da je to to za Češko. Komaj čakam nedeljo na start prvega svetovnega pokala v sezoni,« je dirko in zmago v Rabcu pokomentiral Naglič.

»Odločila sem se za kratko traso, ker je po km in višincih ter terenu podobna XC tekmi. Zaradi dežja je bila proga mastna, kar mi je ustrezalo. Vodila sem od štarta in razliko povečevala, torej od starta do cilja ’ful gas’ in bilo je dovolj za 1. mesto,« pa je povedala Maruša.

V nedeljo je Maruša nastopila še na enem maratonu, tokrat na slovenskih tleh. Tudi na MTB Slavnik je zmagala, in sicer na 50-kilometrski dirki.

»Noge so bile malo zaspane od prejšnjega dne, ampak po prvem vzponu se je odprlo. Šla sem tempo, za katerega sem vedela, da ga bom zdržala od začetka do konca. Absolutna zmaga na 50 km! Trasa je bila zelo lepa in vesela sem, da MTB maratoni peljejo tudi v kakšno singlo ne samo po makadamu,« je bila po drugi zmagi v dveh dneh vesela Maruša.

Na Slavniku sta v moški konkurenci nastopila še dva Calcitovca. Luka Tavčar je osvojil 6. mesto med moškimi na 81 km, Aljoša Martinjaš je bil 14.


PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo