Kronika policijske postaje Domžale (od 15.8. do 21.8.2022)

0
596

15.08.2022
TATVINA KOLESA

Policisti  smo  bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči iz odklenjene lope ob stanovanjski hiši odtujil gorsko  kolo  znamke  Škoda,  črno,  zeleno-bele  barve  in s tem oškodoval lastnika za okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

15.  08.  2022
NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
TER PRIDRŽANJE PO 109/2 ZP-1
Policisti  so  bili  obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi  razgovori  so  policisti  ugotovili,  da je partner nad svojo družino  že  dlje  časa  izvajal  fizično  in  psihično nasilje. V skladu z določili  60.  člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu  izrekli  ukrep  prepovedi približevanja, kateri je bil s strani
dežurne  sodnice  sodišča  v  Ljubljani  potrjen in podaljšan še za 15 dni. Policisti  bodo  zoper  osumljenega  podali  kazensko  ovadbo  na pristojno sodišče.   Ker  se  pa  osumljeni  v  času  intervencije  kljub  večkratnim opozorilom  policistov  naj  se  umiri le to ni storil, je bilo zoper njega odrejeno  pridržanje  do  iztreznitve.  Prav  tako  je zaradi neupoštevanja navodil   oz.  odrejenih  zakonitih  ukazov  policistov  osumljenemu  izdan
plačilni nalog.

15.08.2022
TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V KAMNIKU
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  osebnega  avtomobila v Kamniku. Ugotovljeno  je  bilo,  da je storilec izpod stanovanjskega bloka v Kamniku odtujil tam parkiran osebni avtomobil znamke Renault tipa Clio, registrskih številk  LJ43-AIB,  črne  barve,  ter  s tem dejanjem lastnika oškodoval za 11.000 EUR.  V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16.08.2022
TATVINA ARTIKLOV V KAMNIKU

Policisti  smo  bili  obveščeni  o  tatvini  artiklov v trgovini v Kamniku. Ugotovljeno  je  bilo,  da  sta  dva neznana moška iz trgovine odtujila več artiklov.  Policisti  nadaljujejo z delom in bodo zoper oba podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

17.8.2022
VLOM V VRTNO LOPO IN TATVINA KOLESA

Policisti  smo bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo iz katere je bil odtujen kolo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči vlomil v vrtno lopo  ter  iz  nje odtujil  gorsko kolo znamke Cube Aim  in s tem oškodoval lastnika za okoli 250 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

18. 8. 2022
TATVINA DENARNICE Z VSEBINO

Policisti so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je  NN  storilec  neovirano  pristopil  do  oškodovanke v trgovini  in ji iz odprte torbe, katero je imela na rami, odtujil denarnico z  gotovino  in  dokumenti.  S  tem dejanjem jo je NN storilec oškodoval za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 8. 2022
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti  so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je  NN  voznik  na parkirišču zaradi nepravilnega premika trčil  v parkirano vozilo ter ga pri tem poškodoval po desnem boku in desni strani  zadnjega  odbijača,  nato  pa odpeljal s kraja ne da bi nudil svoje podatke  oškodovancu. Na vozilu oškodovanca je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 600 EUR. Policist nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 8. 2022
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti  so  bili  naknadno  obveščeni  o  prometni  nesreči  s telesnimi poškodbami.  Ugotovljeno  je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena kolesar   in   voznik   kombija.  Do  prometne  nesreče  je  prišlo  zaradi izsiljevanja prednosti voznika kombija, pri tem pa je kolesar zadobil lahke telesne  poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana. Na kolesu in kombiju je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 250 EUR. Policisti bodo vozniku kombija naknadno izdali plačilni nalog.

19. 8. 2022
KAZNIVO DEJANJE POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti  so bili obveščeni, da v stanovanju gori kuhinja, v kateri naj bi bila  tudi nepokretna oseba. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je osumljenka na  starejšem  el.  štedilniku  na  kuhalno  ploščo položila ponev z oljem, ploščo  prižgala  ter  odšla v drug prostor, kjer je bila nepokretna oseba. Čez  nekaj  časa  je  zaslišala  pokanje  v  kuhinji,  zato je odšla tja in opazila,  da  je  bila  ponev z oljem prevrnjena, kar je imelo za posledico vžig olja. Ogenj se je razširil na kuhinjske elemente. Osumljenka je nato z mokro  krpo  delno  zadušila  ogenj,  nato pa nepokretno osebo odpeljala iz hiše.  Ogenj  so  na  kraju  pričeli  gasiti  policisti,  dokončno pa so ga pogasili gasilci. Ker sta se nepokretna oseba in policist nadihala dima sta bila z RV odpeljana v UKB UKC Ljubljana, vendar policist pri tem ni zadobil poškodb, nepokretna oseba pa je ostala na opazovanju. Nastala je materialna
škoda,  ki  znaša  okoli 7000 EUR. Policisti bodo zoper osumljenko napisali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

20. 8. 2022
TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA

Policisti  so  bili  obveščeni  o tatvini električnega skiroja. Na kraju je bilo  ugotovljeno,  da  je NN storilec na prireditvenem prostoru izkoristil nepazljivost  oškodovanca  in  mu  odtujil  električno  skiro, ter ga s tem dejanjem  oškodoval  za  okoli  600  EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 8. 2022
TATVINA REGISTRSKE TABLICE

Policisti  so bili obveščeni o tatvini registrske tablice. Na kraju je bilo ugotovljen,  da  je  NN storilec odtujil zadnjo registrsko tablico osebnega vozila,  ter  s  tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 20 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 8. 2022
TATVINA DENARNICE Z DOKUMENTI IN OPRAVLJEN DVIG NA BANKOMATU

Policisti so bili obveščeni o tatvini denarnice z vsebino. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz odklenjene garderobne omarice odtujil denar v skupni vrednosti 25 EUR in denarnico z dokumenti in bančno kartico ter priloženo PIN kodo, nato pa odšel do bankomata in opravil dvig gotovine v skupnem znesku 700 EUR. S tem dejanjem je oškodoval lastnico za okoli 900 EUR. Policist nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 8. 2022
TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU

Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec v svoje vozilo natočil 82,270 litra goriva Maxxmotion, nato pa odpeljal s kraja ne da bi poravnal račun in s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za 164,29 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 8. 2022
VLOM V VRTNO LOPO IN TATVINA CESTNEGA KOLESA

Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v  vrtno  lopo.  Na kraju je bilo ugotovljeno,  da je NN storilec na vzvod vlomil v vrtno lopo, tako prišel v notranjost  in  iz  nje  odtujil  cestno  kolo. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 3000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2022/2023
Novo  šolsko  leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število  otrok.  Zagotavljanje  varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi  ena  ključnih  nalog  policije.  V  skladu  z usmeritvami na področju zagotavljanja  varnosti  cestnega  prometa  bomo  policisti  tudi  letos ob začetku  šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob  šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa.
Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti,  še  toliko  večja,  saj  predvsem  prvošolčki  še  ne  poznajo  vseh nevarnosti,  s  katerimi  se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu.  Prav  tako  velja  omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob  tem  nagovarjamo  starše,  da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno  vlogo  pri  učenju  in  ozaveščanju  o  obnašanju v prometu vašega otroka,  ostale  voznike  v  cestnem  prometu  pa  posebej  opozarjamo,  da prilagodite  hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na  šolskih  poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem  prometu,  saj  lahko  le  skupaj  naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane  opozarjamo  na povečan pojav vlomov v osebne avtomobili v času
večjih  prireditev,  kjer  je  na  parkirnih prostorih parkiranih več vozil (veselice,  pikniki,  poroke…). Občanom svetujemo, da vozila parkirajo na razsvetljenih prostorih in iz vozila vzamejo vse vrednejše stvari.

Vse  občane  prav tako pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje  vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb,  ki  pod  različnimi  pretvezami  zbirajo  različne  predmete oziroma sredstva  (ali  pa  ponujajo  različne  usluge  –  električarske  storitve, dimnikarske  storitve,  odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi  do  tovrstnih  oblik  kaznivih  ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato  izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here