Kronika policijske postaje Domžale (od 14.11. do 20.11.2022)

0
400

14. 11. 2022
VLOM V TOVORNO VOZILO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do parkiranega in zaklenjenega tovornega vozila na katerem je s primernim orodjem, na vzvod, odtrgal pokrov kljuke drsnih vrat, ter iz notranjosti odtujil več kosov električnega orodja. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 1.200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 11. 2022
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN VOŽNJA POD VPLIVOM

ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v kateri sta bila udeležena dva osebna avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti enega izmed voznikov, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno še, da osebni avtomobil vozi pod vplivom alkohola. Povzročitelju so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje. Policisti so
povzročitelju zaradi kršitev CPP izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 50 EUR.

14. 11. 2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Zaseženo bodo policisti poslali v analizo in v primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

15. 11. 2022
ZASEG VOZILA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi opisanega so policisti vozilo vozniku zasegli in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

16. 11. 2022
GOLJUFIJA

Policisti so obravnavali kaznivo dejanje goljufije, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je oškodovanec preko spleta opravil nakup tabličnega računalnika v znesku 650 EUR, katerega pa po nakazilu denarja ni prejel. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 11. 2022
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl kletno okno stanovanjske hiše, ter tako prišel v njeno notranjost, od koder pa ni ničesar odtujil. Z opisanim je storilec lastnico oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 11. 2022
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, poskušal odpreti pritlično okno stanovanjske hiše, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil ne da bi karkoli odtujil. Z opisanim je storilec lastnico
oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 11. 2022
NASILJE V DRUŽINI – PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP IN ZASEG DROGE

Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je rejenec v stanovanjski hiši z bivšima rejnikoma grdo in ponižujoče ravnal, ter ju z nasilnim omejevanjem njunih enakih pravic spravlja v podrejen položaj. Po dejanju je rejenec pred prihodom policistov na kraj, kraj zapustil in je bil naknadno izsleden. Na podlagi 157/II ZKP so policisti rejencu odvzeli prostost in ga pridržali. Med obravnavo zgoraj opisanega so
policisti zasegli še manjšo količino prepovedane droge, katera naj bi pripadala rejencu. Zaseženo bodo policisti poslali v analizo in v primeru pozitivne analize bodo policisti zoper rejenca uvedli še hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. Po vseh zbranih obvestilih so policisti pridržanega rejenca s kazensko ovadbo privedli v postopek na pristojno
sodišče.

20. 11. 2022
PODAJA NAMERE ZA ZAČASNO ZAŠČITO

Na policijsko postajo je prišla drž. Ukrajine in zaradi vojnih razmer v matični državi podala namero za začasno zaščito. Izpolnjeni so bili vsi formularji, ki bodo predani v odločitev pristojnim službam.


OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse  občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da
kolesa  ustrezno  fizično  zavarujejo  pred  tatvinami  in  jih  ne puščajo nezavarovanih.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo