Kronika policijske postaje Domžale (od 5.12. do 11.12.2022)

0
371

5. 12. 2022
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA

Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva iz rezervoarja tovornega vozila  na  počivališču  avtoceste.  Ugotovljeno  je  bilo,  da je storilec neovirano  pristopil  do  parkiranega  tovornega  vozila.  last tuje pravne osebe,  in  iz odklenjenega rezervoarja odtujil za okoli 400 EUR dizelskega goriva.

5. 12. 2022
TATVINA IZOLACIJSKIH PLOŠČ

Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini izolacijskih plošč. Ugotovljeno je bilo,  da  je storilec neovirano prišel na gradbišče stanovanjskega objekta in  iz  tam  odtujil  več  kosov  izolacijskih  plošč,  ter  s tem lastnika oškodoval za okoli 1.900 EUR.

6. 12. 2022
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli v postopku osebo, katera je posedovala manjšo količino
prepovedane  droge.  Opisano  so  policisti osebi zasegli in bodo poslali v
analizo.  V  primeru  pozitivne  analize  bodo policisti zoper osebo uvedli
hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

6. 12. 2022
VLOM V ZUNANJE SKLADIŠČE

Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v zunanje skladišče. Ugotovljeno je bilo,  da so storilci preplezali 2,1 m visoko panelno ograjo in tako prišli v  notranjost  zagrajenega  zunanjega  skladišča delavnice. Iz skladišča so odtujili   kovinski  zaboj  z  vsebino  odpadnih  kovin  delavnice  in  pri zapuščanju  zunanjega  skladišča,  s  silo  telesa  zvili  panel  ograje. Z
opisanim so storilci lastnika oškodovali za okoli 150 EUR.

8. 12. 2022
ZLORABA BANČNE KARTICE

Na policijsko postajo je prišla občanka in podala prijavo za zlorabo bančne kartice in sicer je storilec na medmrežju prišel do podatkov bančne kartice oškodovanke,  ter  nato opravil več avtorizacij iz bančnega računa, s čimer je oškodoval prijaviteljico za 3.600 eur.

9. 12. 2022
POŽAR V PODJETJU

V podjetju v okolici Domžal je prišlo do požara na stroju za sušenje. Požar so  pričeli  gasiti  zaposleni,  nadaljevali  in dokončno pogasili pa so ga gasilci. Eden izmed delavcev je zaradi vdihanega dima potreboval zdravniško pomoč  in  je  bil zaradi navedenega odpeljan v UBKC Ljubljana na preglede. Materialna škoda zaradi požara je ocenjena na več kot 250.000 EUR.

10. 12. 2022
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je  NN storilec na vzvod  skozi okno dnevne sobe vlomil v hišo  in  iz  predala omare v spalnici odtujil večjo količino nakita, ter s tem  dejanjem oškodoval lastnika za okoli 3500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10.  12.  2022
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA

DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus  alkoholiziranosti  pokazal 0,70 mg/l. Zaradi slednjega mu je bila prepovedana   nadaljnja   vožnja  in  odvzeto  vozniško  dovoljenje.  Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11.12. 2022
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC

Policisti  so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da  je  NN storilec izvršil tatvino obeh registrskih tablic z osebnega  vozila  in  s  tem  dejanjem  oškodoval lastnika za okoli 40 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo