Novice iz ŽNK Radomlje

0
333
Radomljanke bodo v sobotnem večeru gostile uvodno dejanje spomladanskega dela državnega prvenstva. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo v 13. krogu ŽNL Triglav Zdravje pomerila z vodilno zasedbo lige, k rumenosrčnim prihaja ŽNK Mura Nona.
Pomlad za Radomljanke prinaša osem zahtevnih ligaških preizkušenj. V to skupino zagotovo spada tudi obračun s sobotnimi nasprotnicami, ki so si med zimo nadele novo ime in barve. Pomurke so namreč postale del Mure, v Športnem parku Radomlje pa bodo odigrale prvo ligaško srečanje v črno-beli opravi. V njej bi lahko zaigrala tudi Lea Dolinar, ki je februarja presenetila z odločitvijo, da se iz Radomelj preseli v Mursko Soboto.
Večino igralk Mure odlično pozna Noelle Vilčnik, saj si je Štajerka še jeseni z njimi delila garderobo. Prav zimsko novinko med rumenimi smo poprosili za nekaj besed pred prvo tekmo nadaljevanja ŽNL Triglav Zdravje: »V drugi del prvenstva vstopamo samozavestno in z veliko pričakovanji. S tekmami v pripravljalnem obdobju smo si dokazale, da smo odlično pripravljene, tako psihično kot fizično. Smo ekipa!«
Noelle je ob Moniki Kastelec in Sajri Handžić ena od treh novink v ekipi trenerja Aljaža Gornika. Bo dejstvo, da bo nasproti stala nekdanja ekipa, prineslo kaj dodatne spodbude? »Motivirana vstopam v vsako tekmo. Zagotovo pa je želja po zmagi večja, ko igraš proti bivši ekipi. Treme nimam, saj ekipo dobro poznam, morda je to moja prednost, da ‘zabijem’ kak gol,« odgovarja napadalka.
Dijakinja ŠC PET se je v zimskih že dodobra uigrala z novimi soigralkami, med katerimi so tudi Jona Javorič, Maja Madon in Ajda Zajc, ki so se v člansko ekipo preselile iz kadetske selekcije. Rumenosrčna zasedba je med zimo odigrala nekaj pripravljalnih tekem, se večji del srečanja dobro kosala s Sturmom, še boljšo podobo pokazala proti madžarskemu Haladasu, na krilih naše sogovornice pa je ugnala fantovsko selekcijo NK Trebnje U15: »Kot sem že omenila, smo Radomljanke odlično pripravljene in pozitivno vstopamo v spomladanski del sezone.«
Osemnajstletnica pred prvo tekmo nadaljevanja sezone verjame, da je pred njo uspešna pomlad: »V prihodnje od sebe pričakujem veliko, vendar ne nemogoče. Na igrišču sem ‘prava’ in vsa zahvala za to gre mojim soigralkam in trenerju. Vesela sem, da sem del te srčne ekipe in verjamem v nas.«
Obračun pod radomeljskimi žarometi si bo moč ogledati tudi v prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, a vas vabimo, da dekleta podprete z obiskom tekme.
Pred tekmami rumenosrčnih vas ogreva REAM.


Kadetinje ŽNK Radomlje Medex želijo nadaljevati v jesenskem slogu
Sobota bo v Športnem parku Radomlje postregla z dvojnim sporedom, že dopoldne bo v nogometno pomlad zakorakala kadetska selekcija ŽNK Radomlje Medex.

Mlade Radomljanke se bodo ob 9:30 pomerile z ajdovskim Primorjem, ki so ga v prvem krogu letošnje sezone že premagale v prestolnici burje. »V tekmo gremo odločno in z visokimi pričakovanji, želimo pa si čim več akcij in uspešnih zaključkov z goli,« v napovedniku nadaljevanja sezone uvodoma pravi Lara Volavšek.

Petnajstletnica je jeseni izpustila zgolj eno preizkušnjo, Radomljanke pa so dobile vseh osem tekem. Kadetinje se z enakimi cilji podajajo tudi v pomlad: »Cilji za pomlad so enaki, kot so bili jeseni, to je, da ne oddamo točke ter osvojimo naslov državnih prvakinj. V pripravljalnem obdobju smo dobro delale, tako pa moramo tudi nadaljevati.«

Cilji ostajajo nespremenjeni, čeprav je rumeni dres pozimi slekla Katjuša Kern, k članski ekipi pa so bile priključene Jona Javorič, Maja Madon in Ajda Zajc. Kadetski zasedbi sta se med tekmovalnim premorom pridružili Nika Hojč in Marija Gvero, vidnejša vloga pa se obeta tudi najobetavnejšim igralkam selekcije DU15.

»Tako kot vsako leto, se ekipi priključijo nove in mlajše igralke, ki pa se z dobrim delom in odnosom želijo dokazati. Vse so talentirane in delajo ekipi v prid,« je mlajše soigralke pohvalila obrambna igralka rumenih.

Za kadetinjami sta tudi pripravljalni preizkušnji s Sturmom in Illes Akademio, predvsem tista v Sombotelu je ponudila dober obet za nadaljevanje sezone. »Mednarodne tekme so pokazatelji močnejše in povsem drugačne ravni nogometa, zato so te izkušnje dobrodošle za vse igralke,« še meni Lara Volavšek.


Peter Dominko
Oglasno sporočilo