Radomljanke namučile državne prvakinje

0
431
Če se po jutru dan pozna, je pred nami pestra nogometna pomlad. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v drugi del sezone vstopila s tekmo proti ŽNK Mura Nona in v zanimivem obračunu namučila državne prvakinje.

Radomljanke so se kljub mladosti – tekmo sta pričeli tudi 16-letni debitantki Ajda Zajc in Naja Poje Mihelič – dobro upirale Sobočankam, ki so odigrale prvo ligaško tekmo po zimski pripojitvi kluba k Muri. Medtem ko sta pri gostjah iz Murske Sobote tekmo s tribune spremljali Lara Klopčič in Lea Dolinar, v kadru domačih ni bilo Tinkare Testen in Jone Javorič, ki sta se v minulih tednih soočali s poškodbo.

Gostiteljice so se favoriziranim nasprotnicam že v uvodnih minutah zoperstavile s čvrsto igro. Prva je zapretila Lucija Kos, ki je v osmi minuti streljala preko vrat. Živa Galjot nekaj minut zatem ni imela težav s strelom Žive Rakovec in nato še z enim poskusom Lucije Kos. So pa Sobočanke povedle v 17. minuti, ko je Špela Kolbl izsilila prekršek Ajde Zajc, najstrožjo kazen pa je v zadetek pretvorila Kaja Korošec.

Rumena četa je po golu nadaljevala z zbrano igro, Muri pa so dopustile le še eno nevarnejšo akcijo. Živa Galjot je pred golom ustavila Josy Matos. V 21. minuti je prvič posredovala tudi Iva Kocijan, ki je ukrotila prosti strel Noelle Vilčnik, ista igralka pa je v 35. minuti nastreljala črno-beli blok. Po prostem strelu je z glavo poskušala Sara Gradišek, gostujoča vratarka pa se ni pustila presenetiti.

Domača zasedba nasprotnicam v zadnjih desetih minutah polčasa ni dopustila preko sredine igrišča, Radomljanke pa so samozavestno zakorakale tudi v nadaljevanje tekme. Za pogumno igro so bile nagrajene v 53. minuti, ko je debitantski nastop v ŽNL Triglav Zdravje z golom z razdalje kronala Maja Madon.

Pri Muri so se po izenačenju znova zbrali. Najprej je poskus Josy Matos z desnico mojstrsko zaustavila Živa Galjot, pet minut po golu pa je Špela Rozmarič izkoristila nezbranost ob prekinitvi in po kotu Kaje Korošec neovirana zadela z glavo. Nato sta bili nevarni še Josy Matos in Evelina Kos, strel katere je Ana Gerjolj izbila z gol črte, nekaj situacij pa se je ob hitrih prehodih v napad ponudilo tudi Radomljankam, vendar je zmanjkalo osredotočenosti v zaključku.

V 82. minuti, ko je po samostojni akciji zadela Anja Eferl, se je zdelo, da je dvoboj odločen, kljub temu pa smo sedem minut kasneje dobili dramatično končnico. Noelle Vilčnik je prestregla podajo pred kazenskim prostorom Mure in s 16 metrov neubranljivo merila v zgornji desni kot Ive Kocijan. Mura je v petminutnem sodniškem podaljšku ohranila minimalno prednost in vknjižila minimalno zmago.

»Ko potegnemo črto, smo zadovoljni, saj so bile na tekmi vidne vrednote in DNK, ki jih zagovarjamo in treniramo. Dekleta so bila tekmovalne, igrale so na polno, v fazi branjenja so na nasprotnice vršile ogromno pritiska, v napadu pa so skušale biti kombinatorne, igrale naprej in zaključevati akcije. Ko po vsaki tekmi potegnemo črto, smo lahko zadovoljni s prikazanimi parametri, po drugi strani pa rezultatsko ni v redu. Želimo se naučiti zmagovati, biti uspešni tudi iz tekmovalnega vidika. Imamo še rezerve, da na takšnih tekmah vsaj remiziramo, če ne že zmagamo,« je po tekmi dejal trener Aljaž Gornik.

Z zmago so v nadaljevanje sezone zakorakale kadetinje ŽNK Radomlje Medex, ki so na domačem igrišču s 7:1 premagale ajdovsko Primorje. Trikrat sta zadeli Špela Gerbec in Ula Omerzu, z bele točke pa je bila uspešna Taia Doles.

ŽNK RADOMLJE MEDEX – ŽNK MURA NONA 2:3 (0:1)
Strelke: Maja Madon (53′), Noelle Vilčnik (89′); Kaja Korošec (17′), Špela Rozmarič (58′), Anja Eferl (82′).
ŽNK Radomlje Medex: Živa Galjot, Sara Gradišek, Maša Osojnik, Laura Šenk (84′ Monika Kastelec), Maja Madon, Ana Gerjolj, Ajda Zajc, Katarina Gadnik (80′ Margit Kosirnik), Tajda Hlebec (67′ Nina Sofia Mc Quarrie), Naja Poje Mihelič, Noelle Vilčnik. Trener: Aljaž Gornik.
ŽNK Mura Nona: Iva Kocijan, Evelina Kos (72′ Neli Hofman), Kaja Korošec, Špela Kolbl, Lucija Kos, Josy Matos (85′ Ines Sok), Živa Rakovec (85′ Thalita), Tija Šoštarič Karič, Špela Rozmarič, Anja Eferl, Margita Vasović (62′ Kaja Horvat). Trener: Amir Karić.


Peter Dominko
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here