Kronika policijske postaje Domžale (od 20.3. do 26.3.2023)

0
471

20. 3. 2023
VLOM V PODJETJE

Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so storilci neovirano pristopili do hale podjetja, katera je v fazi izgradnje. Tam so na vzvod, skozi dvižna vrata, vlomili v notranjost. Iz notranjosti so prikotalili kolut električnega vodnika do
dvižnih vrat, ga narezali na manjše kose in znosili iz hale, prav tako pa so iz notranjosti odtujili še druge električne vodnike. Z opisanim so storilci dve podjetji oškodovali za skupno cca. 20.500 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 3. 2023
TATVINA VRTNEGA POHIŠTVA GOSTINSKEGA LOKALA

Policisti so bili obveščeni o tatvini vrtnega pohištva gostinskega lokala. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec neovirano pristopil na vrt gostinskega lokala iz katerega je nato odtujil štiri vrtne stole, ter z opisanim lastnika oškodoval za okoli 430 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 3. 2023
TATVINA OSEBNEGA VOZILA

Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz ograjenega makadamskega parkirišča, z drugačnim premagovanjem ovir na neugotovljen način vzel zaklenjen OA, ter s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za okoli 15.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 3. 2023
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO IN TATVINA TOPLOTNE ČRPALKE

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti drsna balkonska vrata, kar pa mu ni uspelo, zaradi česar je razbil trojno stelo na drsnih balkonskih vratih, in tako prišel v notranjost, od koder je nato odtujil toplotno črpalko, tuš kabino in pisoar, ter s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za okoli 17.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 3. 2023 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je zgodila prometna nesreča med voznikom in voznico osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika. Voznica je na kraju tožila za bolečina v vratu in je naknadno sama iskala zdravniško pomoč. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 3200 EUR. Policisti bodo
povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

22. 3. 2023
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je zgodila prometna nesreča med voznikom tovornega vozila in voznico osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neupoštevanja pravila srečanja. Oba udeleženca prometne nesreče sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno, da sta zadobila lahke telesne poškodbe. Na vozilih je
nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 8000 EUR. Policisti bodo povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

23. 3. 2023
POSKUS VLOMA V LETNO KUHINJO

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v letno kuhinjo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl krilo terasnih vrat letne kuhinje, ter tako prišel v notranjost kjer je pregledal prostore nato pa je, ne da bi karkoli odtujil, kraj zapustil. Nastala materialna škoda znaša okoli 500 eur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.03.2023
PROMETNA NESREČA I.KATEGORIJE, VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA
VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG VOZILA
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z udeležbo dveh vozil. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom povzročitelja. Nastala je materialna škoda za okoli 300 EUR. V postopku je bilo prav tako ugotovljeno, da je povzročitelj prometne nesreče vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega mu je bilo vozilo zaseženo in
prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi storjenih prekrškov bo zoper kršitelja napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24.03.2023
VLOM V STANOVANJE
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v stanovanje. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod vlomil skozi balkonska vrata stanovanja v pritličju in tako prišel v notranjost, katero je pregledal in odtujil zlatnino, kozmetiko in steklenice z žgano pijačo ter s tem oškodoval lastnika za okoli 10.000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

25.03.2023
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA

Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec tekom noči iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila odtujil za okoli 300 l. dizelskega goriva in s tem oškodoval podjetje za okoli 450 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

26.03.2023
SUM POVZROČITVE SPLOŠNE NEVARNOSTI

Policisti smo bili obveščeni o požaru električne peči v več stanovanjskem objektu. Ugotovljeno je bilo, da je iz neznanega razloga prišlo do tlenja električne peči enega izmed stanovanj, ki je nameščena v skupni shrambi. Zaradi tlenja je nastala materialna škoda za okoli 1.000 EUR. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil .

26.03.2023
ROPARSKA TATVINA

Policisti smo bili obveščeni o roparski tatvini. Ugotovljeno je bilo, da sta dva neznana storilca pristopila do oškodovanke ter ji iztrgala torbico z vsebino, katero je imela obešeno preko rame. Oškodovanka je pri tem padla po tleh vendar do poškodb ni prišlo. Materialna škoda znaša za okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

26.03.2023
POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI – POŽAR V DELAVNICI

Policisti smo bili obveščeni o požaru v eni izmed delavnic. Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo zaradi kratkega stika na električni napeljavi oz. grelcu zaradi česar se je napeljava tudi vžgala. Požar se ni razširil, požar pa je bil pogašen s strani lastnika delavnice. Nastala je materialna škoda za okoli 8.000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

13. 3. 2023
TATVINA HLODOVINE

Policisti so bili obveščeni o tatvini lesa – hlodovine, ki je bila v državni lasti. Policisti so ugotovili, da je znana oseba posekala in odtujila hlodovino iz gozda last R. Slovenije in s tem napravila za okoli 5.000 EUR materialne škode.

13. 3. 2023
PODAJA NAMERE ZA ZAČASNO ZAŠČITO RAZSELJENIH OSEB

Na tukajšnjo policijsko postajo je prišel državljan Ukrajine in podal namero za začasno zaščito razseljenih oseb. Policisti so njegovo vlogo sprejeli in nato poslali v nadaljnje odločanje na upravno enoto.

14. 3. 2023
ROP TRGOVINE IN PRIJET STORILEC

Policisti so bili obveščeni o ropu prodajalne, storilec pa je s kraja zbežal. Na podlagi obvestil o begu in opisu storilca, kater je posredoval lastnik trgovine, ki je tekel za njim, je bil storilec izsleden in prijet. Ugotovljeno je bilo, da je tuji državljan vstopil v eno izmed prodajaln in z nožem v roki zahteval denar. Prodajalke kot tudi lastnik trgovine so se
storilcu uprli zaradi česar je s kraja zbežal ter med begom iz trgovine odtujil še alkoholno pijačo. Zoper storilca je bilo ob prijetju odrejeno pridržanje, nakar je bil naknadno priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

17. 3. 2023
POSKUS VLOMA V VRTNO UTO

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v vrtno uto. Ugotovljeno je bilo, da sta dva storilca pristopila do pomožnega objekta – vrtne ute, kjer sta s primernim orodjem in na vzvod poizkušala vlomiti v notranjost, kar pa jima ni uspelo, saj ju je od dejanja odvrnil lastnik objekta, katerega je zbudil ropot, storilca psa sta s kraja zbežala. Nastala je materialna škoda za okoli 200 EUR.

18. 3. 2023
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti so imeli v postopku osebo, kateri so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Zaseženo so policisti poslali v analizo. V primeru da bo le ta pozitivna bodo policisti zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

18. 3. 2023
TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI

V živilski prodajalni je storilec prodajne artikle zlagal v vrečko, ko pa je prišel do blagajne, pa artiklov ni položil na trak, temveč je brez plačila prodajalno želel zapustiti. Pri tem ga je ustavil zaposleni ter mu vrečko z odtujenimi artikli v vrednosti 460,06 eur odvzel in poklical
policijo.

OPOZORILO
SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd.), saj se je v zadnjem tednu povečalo število vlomov v stanovanjske hiše.

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd.) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale


Drzna tatvina
Včeraj, 26.3.2023 nekaj pred 8. uro smo bili obveščena drzni tatvini na avtobusnem
postajališču v Domžalah, kjer je do sedaj neznani storilec oškodovanki iz ramen strgal torbico, nato pa v družbi s še enim moškim s kraja peš pobegnil. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policijska uprava Ljubljana

Oglasno sporočilo