Kronika Policijske postaje Kamnik (od 8.5. do 13.5.2023)

0
506

8.5.2023
NESPORAZUM NA DELOVNEM MESTU
V podjetju na Gorenjskem je prišlo do fizičnega in verbalnega napada med sodelavcema na delovnem mestu. Ugotovljeno, da je do spora prišlo zaradi nejasnih navodil vodje izmene zaradi česar je kršitelj prijavitelja prijel za vrat in ga odrinil v zložene škatle ter mu grozil z neprimernimi besedami. Oškodovanec je zadobil telesne poškodbe. Policisti bodo kaznivo dejanje odstopili pristojni policijski postaji.

NAJDEN MOBILNI TELEFON
Občanka se je zglasila na policijski postaji in prinesla mobilni telefon znamke Apple, bele barve, z silikonskim ovitkom, ki ga je našla na Veliki Planini. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je izgubil mobilni telefon pa se lahko zglasi na policijski postaji in ga prevzame.

9.5.2023
GOLJUFIJA PREKO MEDMREŽJA
Neznani storilec je na medmrežju z namenom, da bi si pridobil protipravno premoženjsko korist, lažno oglaševal prodajo izdelka in s tem oškodovanca zapeljal, da je ta na škodo podjetja na bančni račun v tujini nakazal skupno 4466 eur, za nakup izdelka (pralni prašek ARIEL), katerega mu pa neznani storilec ni dostavil in si tako pridobil protipravno premoženjsko korist. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v Kamniku v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

POVOŽENJE ŽIVALI
V naselju Spodnje Stranje je voznica osebnega vozila povozila neznano žival in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu mu je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

10.5.2023
PONAREJANJE LISTIN
Občanka se je zglasila na policijski postaji in naznanila kaznivo dejanje ponarejanje listin in sicer je neznani storilec v zvezi pridobivanja gradbenega dovoljenja za spremembo namembnosti objektov, ponaredil listino soglasje in na njej ponaredil podpis prijaviteljice na podlagi česar je pridobil gradbeno dovoljenje. Sledi zbiranje obvestil in KO.

PROMETNA NESREČA
V naselju Stahovica je prišlo do prometne nesreče, zaradi neupoštevanja prednosti voznika, ki je v križišču pri zavijanju na levo izsilil prednost vozniku. K sreči noben od udeležencev v prometni nesreči ni bil telesno poškodovan. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

11.5.2023
PROMETNA NESREČA
Na Perovem se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policista sta v Ljubljani na prireditvi, opravila več zasegov ročno zvitih cigaret z neznano posušeno rastlino zeleno – rjave barve, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po opravljenih analizah na prepovedano drogo, sledijo hitri postopki po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

12.5.2023
PODAJA NAMER ZA ZAČASNO ZAŠČITO
Na policijski postaji se je zglasila drž. Ukrajine in zaradi vojnih razmer v matični državi podala namero za začasno zaščito. Izpolnjeni so bili vsi formularji, kateri so bili predani v odločitev pristojnim službam.

TATVINA DENARNICE IN MOBILNEGA TELEFONA
Na policijski postaji se je zglasil občan in povedal, da so mu na prireditvi v Ljubljani na Škisovi tržnici iz žepa ukradli mobilni telefon znamke Samsung in denarnico z vsebino. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

13.5.2023
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v naselju Spodnje Stranje v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here