Za konec sezone drugi mesti Maje in Ane ter tretje Gabriele

0
539

Grožnjan na Hrvaškem je minuli konec tedna gostil zadnjo dirko slovenskega pokalo za gorske kolesarje SloEnduro. Maj Babačič in Ana Inkret sta bila druga v kategoriji do 19 let oziroma 17 let, Gabriel Nosan pa tretji v konkurenci do 15 let.

Miha Spruk je dirko končal na 11. mestu v master 1. Tristan Petrušić je bil 28. v U17 in Matej Osolin 45. Miha Mihelič je osvojil 26. mesto v U15 in Žan Babačič 35. Aljaž Šav dirke ni končal.

»Tekma v Grožnjanu je bila zadnja tekma v pokalni seriji SloEnduro. Želel sem si je udeležiti, kljub slabši formi po okrevanju zaradi zloma in operacije ključnice. Vse 4 etape sem vozil tekoče, ampak s previdnostjo. Tekmo sem zaključil nad pričakovanji, na drugem mestu. Vesel sem, da sem lahko kljub poškodbi letos še tekmoval,« je Babačič.

»Današnja tekma mi je bila zelo všeč, počutila sem se ok. Odpeljala sem brez padcev, z nekaj napakami. Proge so bile dobre. Dober zaključek sezone SloEnduro pokala,« je bila kratka in jedrnata Inkretova, Nosan pa je povedal: »Zelo sem presenečen za 3. mesto. Bilo je zelo dobro.«

Kot je pojasnil Šav, se je poškodoval na transferju med 2. in 3. etapo, tekmo pa je moral zaključiti zaradi poškodbe sebe in kolesa. »Vesel sem, da hujše poškodbe nisem utrpel, upam, da se rane čim bolj zacelijo do naslednjega vikenda, ko se vidimo na mariborskem Pohorju.«

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here