Kaj imajo skupnega košarka, pražen krompir in dobrodelnost?

0
237

Klub BobCats Wild Komenda, ki danes beleži 100 članov, je bil na novo ustanovljen leta 2001, njegovi začetki pa segajo v leto 1974, ko je bilo ustanovljeno ŠD Komenda. Člani so organizirani v sekcijah od U10-U16 ter članski ekipi, najmlajši pa se kalijo v mali šoli košarke. Klub se s posameznimi selekcijami udeležuje različnih domačih in mednarodnih turnirjev.

Dodatno energijo je letos v klub prinesel nov predsednik kluba Roman Dobnikar: »Košarkarski klub Komenda sem kot rojen domačin seveda z veseljem prevzel. Po koncu 8-letnega vodenja Atletske zveze Slovenije se mi je del prostega časa sprostilo, zato sem se temu novemu izzivu lažje posvetil. Danes že lahko rečem, da sem klub začutil in da smo se z ekipo dobro ujeli. Prva naloga je bilo ekipiranje. Imamo 2 trenerja in 2 pomočnika, delamo pa tudi na trenerski ekipi. Košarkarske ekipe od spodaj navzgor (U10, U12, U14, U16, ter člani) smo uspešno zapolnili. Poseben izziv je bilo sestaviti ekipo deklet že v letošnjem letu, kar nam je uspelo in za kar smo še posebej veseli.«

Vodilni v klubu posvečajo veliko pozornost tudi vključitvi klubske dinamike v občinski vsakdan. Letos so tako položili temelje dvema dobrodelnima turnirjema, ki bosta odslej zaznamovala športno jesen Komende. Prvo soboto v septembru se bodo  na turnirju trojk spopadli članski igralci – letošnja zbrana sredstva so bila namenjena žrtvam poplav v naši občini -, na prvo soboto v novembru pa se bo na turnirju srečevala mlajša selekcija košarkarjev. V času krompirjevih počitnic v soboto 4. 11. se bo v ŠD Komenda odvijal Krompirjev košarkarski turnir na katerem se bodo pomerila dekleta in fantje do 16. leta starosti. Ob boku košarkarskega tekmovanja bo potekalo tudi družabno-kulinarično tekmovanje v pripravi praženega krompirja – ljubitelji kuhanja in krompirja toplo vabljeni v popoldanskih urah na pripravo in pokušino krompirjevih in tudi mesnih jedi, manjkal pa ne bo niti srečelov in obilo dobrega druženja.

R.D.

Oglasno sporočilo