Pregled dogodkov Policijske uprave Ljubljana na domžalsko-kamniškem območju; 27. 11. 2023

0
493

Včeraj, 27.11.2023 okoli 18. ure, smo bili obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Kamniku v kateri sta bili udeleženi voznica skiroja in voznica osebnega vozila. Nesrečo je povzročila voznica, ki je spregledala voznico skiroja na prehodu, ter trčila v njo. V nesreči se je voznica skiroja lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, 27.11.2023 okoli 14.30, smo bili obveščeni o prometni nesreči na Pelechovi ulici v Domžalah v kateri sta bila udeležena peška in voznik osebnega vozila. Nesrečo je povzročil voznik, ki je spregledal peško na prehodu, ter trčil v njo. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.


Na območju Domžal je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Materialna škoda znaša okoli 3800 evrov.


Policisti pogosto obravnavamo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker so ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo.

Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Policijska uprava Ljubljana

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here