Kronika Policijske postaje Kamnik (od 18.12. do 26.12.2023)

0
504

18.12.2023
PODAJA NAMER ZA ZAČASNO ZAŠČITO
Na policijski postaji so se zglasili drž. Ukrajine in zaradi vojnih razmer v matični državi podali namero za začasno zaščito. Izpolnjeni so bili vsi formularji, kateri so bili predani v odločitev pristojnim službam.

ZLORABA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA
Občanka se je zglasila na policijski postaji in prijavila zlorabo negotovinskega plačilnega sredstva, pri čemer je neznani storilec na neznan način prišel do podatkov osebnega računa oškodovanke in opravil več transakcij. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

19.12.2023
PROMETNA NESREČA
V Kamniku se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri so udeleženci izpolnjevali vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

GOLJUFIJA
Policisti smo bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufije. Ugotovljeno, da je občan preko podjetja kupil vozilo in plačal kupnino. Ko bi moral vozilo prevzeti pa je bilo ugotovljeno, da je vozilo v okvari in ima vknjiženo plombo. Tako kupec ni prejel ne vozila in ne denarja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper osumljenca podali akt na pristojno sodišče.

20.12.2023
ZLORABA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA
Občan se je zglasil na policijski postaji in prijavil zlorabo negotovinskega plačilnega sredstva, pri čemer je neznani storilec na neznan način prišel do podatkov osebnega računa oškodovanca in opravil več transakcij. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Na parkirišču trgovine Hofer je prišlo do prometne nesreče, zaradi nepravilnega premika voznice, ki je s prednjim delom vozila trčila v pešca, ki je padel po vozišču in se hudo telesno poškodoval. Po vseh zbranih obvestilih zoper voznico sledi ustrezen ukrep.

21.12.2023
NESREČA PRI DELU
Policisti smo bili s strani Operativno komunikacijskega centra obveščeni o nesreči pri delu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaposleni opravljal delo na stroju CNC za struženje kovine. Pri delu mu je zaradi neznanega vzroka potegnilo rokavice desne roke v stružnico, pri tem mu je odtrgalo desni mezinec. Poškodovani delavec je očitno na lastno roko kršil delovne zahteve za varnost in zaradi tega je prišlo do nesreče. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil v zvezi kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom voznice, ki je trčila v mimo vozeče vozilo. Na kraju je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

22.12.2023
TATVINA PLESNIH ČEVLJEV
Občanka se je zglasila na policijski postaji in prijavila tatvino plesnih čevljev, ki so bili odtujeni v garderobi na eni izmed osnovnih šol v Kranju. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA
V industrijski coni Žeje se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

23.12.2023
LEŽALA NA TLEH V MOČNO VINJENEM STANJU
Policisti smo bili obveščeni, da v Šmarci na tleh leži vinjena oseba in se nedostojno vede. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občanka močno pod vplivom alkohola, prav tako pa je med postopkom žalila policiste in reševalce in ni hotela sodelovati. Vesela občanka je prejela plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na Kranjski cesti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika, ki je trčil v vozilo pred seboj, ki je nameravalo zaviti levo na dovozno pot, vendar je zaradi nasproti vozečih vozil ustavilo. Vozniku bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

24.12.2023
POŠKODOVANJE VRAT
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari v Kamniku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec neovirano pristopil do vhodnih vrat hiše in z neznanim predmetom na neznani način razbil steklo na vratih in povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

25.12.2023
NAMERNO POŠKODOVANJE VOZILA
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari v Vrhpoljah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim predmetom poškodoval vetrobransko steklo na vozilu. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

POVOŽENJE DIVJADI
V naselju Nasovče je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu ji je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

26.12.2023
TATVINA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini vozila in sicer je neznani storilec s parkirišča, odtujil osebni avtomobil znamke Volvo XC90, letnik 2019, registrskih številk LJ32-HJB. Z navedenim kaznivim dejanjem je lastnik oškodovan za 40.000 eur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

POŠKODOVANJE OGRAJE
Policisti smo bili obveščeni o kaznivem dejanju poškodovanje tuje stvari. Ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval lamelno zunanjo ograjo v dolžini 3 metrov pred podjetjem na Kovinarski cesti. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper osumljenca podali akt na pristojno sodišče.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here