5. državno savate prvenstvo in odprto mednarodno savate prvenstvo v okviru projekta “Ciril Kotnik”

0
273

V soboto, 9. decembra, je Savate klub Domžale (SKD), v sodelovanju s slovensko savate zvezo, organiziral dva tekmovanja, že peto državno prvenstvo in mednarodno prvenstvo v savate-francoskem boksu v osnovni šoli Rodica v Domžalah v okviru projekta “Ciril Kotnik”, ki povezuje športnike iz Slovenije in slovenskega zamejstva v Italiji.

Prvenstva so se udeležili vsi člani Savate kluba Domžale, savate klub Gorenjska, športno rekreativno društvo Bojevnik, savate klub Trst. V pomoč pri sami tekmi so prišli tudi predsednika savate zveze Avstrije in Hrvaške ter njihovi sodniki.

Člani SKD so zjutraj marljivo pripravili prizorišče, od tatamija in sodniških miz do klopi za gledalce in mize s prigrizki. Nato so prisrčno sprejeli Italijanske in ostale goste ter jim razkazali prizorišče.

Prva sta se v boj spustila Tim Roš in Bine Stuchly, oba SKD-jevca in oba novinca. V ringu sta prestala ognjeni krst, Tim pa se je veselil zaslužene zmage.

Naslednji se je prvič v ring podal Lovro Brežnjak proti italijanskemu nasprotniku.

V tretji borbi sta se pomerila Jure Levar in Val Štimec. Oba sta v ognjenem krstu pridobila novo izkušnjo, Jure pa tudi zasluženo zmago.

V naslednjih treh borbah so se vsak s svojim italijanskim nasprotnikom pomerili zdaj že stalna in znana članica Lili Lukežič, Mark Meden in Vida Srakar, ki se je tudi veselila lepe zmage.

V sedmi borbi sta se pomerila Antonio Marinovič in Tristan Brulc v borbi, kjer je Antonio odločno zmagal.

Ko so na vrsto prišli starejši tekmovalci, je Stefan Vukovič slavil zasluženo zmago proti izkušenemu in večjemu Mitji Luznarju, naša Lili je ugnala Italijanko, pomerila sta se Žan in Anej, Žan pa je končal prvenstvo z lepo zmago proti Roku Topolovcu. Opravili in uspešno zaključili smo z licenčnim seminarjem za trenerje v okviru slovenske savate zveze.

Člani Savate kluba Domžale so se na prvenstvu izjemno odrezali in znova, kot že velikokrat poprej dokazali, da gre Klub v pravo smer. Tekmovalo je veliko število novincev, ki pa so zagrizeno in bojevito prestali ognjeni krst in zakorakali v svet francoskega boksa.

Žan Šubelj, nad 85 kg, 1. mesto
Lili Lukežič, do 45 kg, 1. mesto
Anej Lapanja, do 85 kg, 2. mesto
Stefan Vuković, nad 85 kg, 3. mesto
Tristan Brulc, do 75 kg, 3. mesto
Bine Stuchly, do 60 kg 2. mesto
Vida Noelia Srakar Rosillo, do 45 kg, 1. mesto
Tim Roš, do 60 kg, 1. mesto
Lana Špelca Grad, do 70 kg, 2. mesto
Antonio Marinović, do 85 kg 1. mesto

Posebna zahvala gre trenerju Lorenzu Ceceno Volčiču iz savate kluba Trst za pomoč pri organiziranju tekmovanja in podporo pod imenom skupnega projekta “Ciril Kotnik” v sodelovanju s podjetjem Nca Web. Zahvaljujemo se tudi Občini Domžale za nenehno spodbudo.

So ob branju tega članka tudi vas zasrbele pesti? Vas je zamikalo, da bi dnevno dozo stresa in slabe volje  sprostili v ringu? Potem vas vljudno vabimo, da se nam pridružite. Informacije najdete na telefonski številki 041 545 109, na naši spletni strani in na družabnih omrežjih.

Savate klub Domžale 

 

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here