Kronika Policijske postaje Kamnik (od 1.7. do 7.7.2024)

0
809

1.7.2024
TATVINA ARTIKLOV
Policisti so obravnavali tatvino artiklov iz podjetja na Kovinarski cesti in sicer je neznani storilec iz skladišča, odtujil 30 kosov tekstilnih izdelkov in 50 kosov kuhinjskih pripomočkov in s tem oškodoval podjetje za 1700 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

NAJDENO KOLO V MEKINJAH
V Mekinjah na igrišču je bilo najdeno kolo znamke Rockrider Btwin, bele barve. Policisti so napisali zapisnik o najdenih predmetih, občana, ki omenjeno kolo pogreša pa naprošajo, da se zglasil na policijski postaji Kamnik in ga z dokumenti o lastništvu prevzame.

2.7.2024
HIŠNA PREISKAVA IN ZASEG OROŽJA
V Spodnjih Stranjah so policisti na podlagi odredbe sodišča, opravili hišno preiskavo. Tam so osebi zasegli puško, pištolo, dva prazna nabojnika in pa pištolo-revolver. Proti Zapisniku o preiskavi in Potrdilu o zasegu predmetov so bili predmeti zaseženi in bodo poslani v ekspertizo, zoper kršitelja sledi hitri postopek z odločbo po Zakonu o orožju.

PROMETNA NESREČA
V naselju Špitalič, se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

INTERVENCIJA
Policisti smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Vasenega pri izviru termalne vode. Občanka je tam v plastenko točila vodo, ko je do nje pristopila kršiteljica in jo pričela zmerjati z neprimernimi besedami, za tem pa jo je še porinila, zaradi česar je padla po tleh in se poškodovala. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil, kršiteljici pa bo izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

3.7.2024
PADEC S ŠTIRIKOLESNIKOM
V Košišah so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika štirikolesnika, ki se je peljal po ne kategorizirani cesti po hribu navzdol in se prevrnil ter zadobil telesen poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan s kraja nesreče. Sledi uradni zaznamek o prometnem dogodku.

POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti so na makadamskem parkirišču pod Svetim Primožem v Stahovici obravnavali poskus vloma v vozilo. Neznani storilec je sredi belega dne, pristopil do parkiranega vozila in s primernim orodjem na vzvod skozi prednja desna vrata, poskušal vlomiti v vozilo, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

KRŠITEV PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA, PRIPOR IN PRIDRŽANJE
Policisti so bili obveščeni o kršitvi prepovedi približevanja in pa storitvi kaznivega dejanja Nasilje v družini. Zaradi teže dejanja je bilo storilcu odrejeno pridržanje po 157 čl. Zakona o kazenskem postopku. Storilec je bil naknadno po vseh zbranih obvestilih in preiskovalnih dejanjih priveden k preiskovalnemu sodniku, ki pa zoper storilca ni odredil pripora.

3. 7. POOSTREN NADZOR MAD HITROSTJO MOTORNIH VOZIL
Policisti PP Kamnik so izvedli poostren nadzor na hitrostjo motornih vozil ter ugotovili 15 kršitev.

4.7.2024
PROMETNA NESREČA
Na parkirišču Supernove v Kamniku, se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

GOLJUFIJA PREKO SPLETA
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil spletno goljufijo. Ugotovljeno, da je občana preko aplikacije Telegram kontaktirala oseba, od katere je prejel ponudbo za 5000 eur ter navodila, da mora preko Paypala nakazovati denar v znesku 100 eur na določene emaile. Tako je občan nakazoval denar končnega zneska 5000 eur pa ni prejel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

5.7.2024
POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti so na parkirišču za Veliko Planino obravnavali poskus vloma v vozilo. Neznani storilec je sredi belega dne, pristopil do parkiranega vozila in s primernim orodjem na vzvod skozi prednja leva vrata, poskušal vlomiti v vozilo, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Policisti so izven naselja Križ obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu neznanega voznika in vozila, s katerim sta oplazila z ogledali. Voznik je s kraja odpeljal ne da bil oškodovanki nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo voznik izsleden, bo poplačan s plačilnim nalogom po zakonu v cestnem prometu.

6.7.2024
VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli na območju Kamnika v postopku voznika, ki je vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z Obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče.

VLOM V VOZILO
Policisti so v Kamniški Bistrici na parkirišču pod Slapom Orglice obravnavali vlom v vozilo. Neznani storilec je pristopil do parkiranega vozila in s primernim orodjem na vzvod, skozi prednja desna vrata vozila vlomil in odtujili denar, dokumente in kreditno kartico. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

7.7.2024
ZADOBIL LAHKE TELESNE POŠKODBE
Na policijsko postajo se je zglasil občan in policistom prijavil napad s strani znanca, ki je prišel na njegov naslov ga napadel in lahko telesno poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi KO.

Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here