Uspešno izpeljan Posvet o socialnem podjetništvu

0
3502
Vir: Občina Domžale; 8.maj 2015

Občina Domžale in svetniška skupina DeSUS sta v sredo, 6. maja 2015 v veliki dvorani Domžalskega doma organizirala Posvet o socialnem podjetništvu. Namen posveta je bil proučitev možnosti za razvoj socialnega podjetništva, zadružništva in ekonomske demokracije ter spodbuditvi aktivnosti za njihovo realizacijo v Občini Domžale.

Uvodoma je zbrane nagovorila Mija Pukl, državna sekretarka za medgeneracijsko sodelovanje. V nadaljevanju pa je udeležencem približal obravnavano tematiko, Tadej Slapnik, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, zadolžen za socialno podjetništvo.

»Danes začenjamo zgodbo, ki bi jo sicer morali že prej. Vesel sem da ste se posveta udeležili v tako velikem številu. Pričakujem in verjamem, da boste z novimi, inovativnimi idejami pripomogli k obuditvi socialnega podjetništva tudi v naši občini,« je z vzpodbudnimi besedami zbrane nagovoril župan, Toni Dragar.

Udeleženci posveta so se seznanili z ukrepi financiranja razvoja socialnega podjetništva in zadružništva v finančni perspektivi do leta 2020 prav tako so jim bile predstavljene tudi dobre prakse pri nastajanju in delovanju socialnih podjetij v Sloveniji. Eno od takšnih dobrih praks oz. zgodb je predstavila Veronika Čop, ki je v Kamniku ustanovila socialno podjetje RZ GRUNT. Po predstavitvi je potekala zanimiva razprava. Udeleženci so se skupaj z organizatorji posveta dogovorili o naslednjem terminu posveta oziroma delavnice, ki bo predvidoma v juniju.

Oglasno sporočilo