Za Domžalskimi plesalci je izjemno leto!

0
3986

Leto 2015 je bilo za plesalce iz Plesnega kluba Miki zelo pestro in natrpano  z domačimi ter tujimi tekmovanji, na katerih pa so se odrezali več kot odlično.

Že oktobra smo poročali o novih svetovnih podprvakih, ki so na Češkem s točko ‘The Secret Life of Puppets”  med mladinskimi formacijami navdušili v kategoriji street show plesov. Tudi najmlajši v tej kategoriji so nas zastopali dostojno in si s točko ”Firefighters” priplesali 7. mesto.

 

Svetovni prvaki - Clanska modern mala skupina

Plesna tekmovanja so se mesec kasneje preselila v Italijo na Svetovno prvenstvo v hip hopu in electric boogie-ju, kjer so nas zastopali sami moški plesalci. Andraž Mrak in Dejan Djuranovič  sta v kategoriji Electric boogie med članskimi  pari zasedla 4. mesto, njun podmladek Žiga Colarič in Niko Komac pa med mladinci 5. mesto. Državni podprvak Anai Erce je med otroci v solo hip hop kategoriji med hudo konkurenco dosegel 19. mesto.

 

Clanska show dance mala skupina

Konec novembra se je plesna karavana že tradicionalno preselila v Nemčijo, na svetovno prvenstvo v show dance-u. Članska mala skupina se je s točko ”Out of the Comfort Zone” uvrstila na odlično 10. mesto, mladinska mala skupina in formacija pa sta se uvrstili med hudo konkurenco na 14. mesto. Zadnje tekmovanje v letu 2015 se je odvilo na Poljskem in sicer je bilo to Svetovno prvenstvo v jazz baletu in modernu, kjer sta plesalki in trenerki Maja Sonc ter Lana Smolnikar s slovensko modern reprezentanco v članskih malih skupinah postali svetovni prvakinji! Koreograf slednje točke je Jan Ravnik, ki bo v letošnjem letu skrbel tudi za tekmovalce v show dance-u. Klara Senica se je med solo jazz članicami uvrstila na 14. mesto.

Izjemno ponosni smo na vse dosežke, ki so si jih letos s trdim delom priplesali naši plesalci. Čestitamo jim za vse uspehe in tako njim, kot tudi trenerjem želimo, da bi bilo tudi leto 2016 tako uspešno, kot je bilo lansko.

Tjaša Derstvenšek

Oglasno sporočilo