Kronika na območju Policijske postaje Kamnik (1.2. – 5.2.2016)

0
2822

01.02.2016

Policisti so bili obveščeni, da je v eni izmed stanovanjskih hiš v naselju Križ neznani storilec izkoristil odsotnost lastnikov in na vzvod s primernim predmetom vlomil v hišo. V notranjosti je pregledal prostore, vendar ni ničesar odtujil. Nastala je materialna škoda za okoli 1000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

02.02.2016

Policisti so v Kamniku obravnavali prometno nesrečo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v prometni znak in ga poškodoval. Občina Kamnik je bila zaradi tega oškodovana za okoli 200 EUR. Policisti pa so povzročitelju izrekli globo in mu izdali plačilni nalog.

Istega dne so bili policisti napoteni v še v kraj Šmarca, od koder je bilo prijavljeno, da je neznani storilec med 31.1 in 2.2.2016 vlomil v stanovanjsko hišo. Z ogledom in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod skozi okno spalnice prišel v notranjost stanovanjske hiše. Pregledal in premetal je vse prostore ter odtujil več kosov zlatnine, ročnih ur in denarja. Na kraju so policisti zavarovali sledi, ki jih je pustil storilec na kraju. Nastala je materialna škoda za okoli 20,000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o kaznivem dejanju obvestili pristojno državno tožilstvo.

03.02.2016

Na podlagi odredbe za prisilno privedbo osebe, so policisti v Kamniku, na domu prijeli dve iskani osebi in ju privedli na sodišče. Odredbi za privedbo sta izdali Okrožno sodišče Ljubljani in Kranju, saj občana na katera se je nanašala odredba, kljub večkratnim pozivom nista sodelovala v postopkih, ki jih je vodilo sodišče.

Na PP Kamnik se je zglasil občan, ki je policistom prijavil kaznivo dejanje goljufije. Slednji se je z nekim podjetjem iz Kamnika dogovoril o nakupu rabljene kontejnerske prikolice iz tujine. Kljub temu, da je na račun podjetja nakazal celoten znesek za nakup, je vse do dneva prijave kaznivega dejanja ni prejel. Kljub večkratnim pozivom pa ni prejel tudi vračila kupnine. Ker ima prijavljeno dejanja odgovorne osebe podjetja elemente kaznivega dejanja Poslovna goljufija po 228. čl. KZ-1C, bodo policisti po zbrani obvestilih na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

04.02.2016

Policiste je obvestila občanka Kamnika in prijavila, da pri trgovskem centru Qlandia dve osebi beračita in to počneta na vsiljiv način. Prijaviteljico sta namreč večkrat ustavila z navedbo, da potrebujeta denar za nakup goriva, jo nagovarjala v nakup prstanov, ki sta jih imela pri sebi. Policisti so na kraju izsledili omenjeni osebi in z njima opravili postopek ter ugotovil, da gre za državljane Romunije. Enemu je bila zaradi beračenja in s tem posledično kršitve določili Zakona o varstvu javnega reda in miru, izrečena globa, ki jo je na kraju tudi poravnal.

Oglasno sporočilo