Kam pa bi prišli brez domišljije?

0
2660
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Beseda domišljija izhaja iz latinske besede imago, ki pomeni podoba ali slika. Domišljija je sposobnost človeka, da procesira razumljive razumske slike in podobe in jih integrira v svoje bitje. Na splošno domišljija vodi v ustvarjalnost in vsestransko zanimanje za različne stvari in pojave v življenju, pa tudi v sposobnost spoštovanja različnih življenjskih pogledov in zornih kotov.

Domišljija pri otrocih je tisti temelj, na katerem se tekom razvoja razvijajo ustvarjalnost, pozornost, sposobnost koncentracije in vizualizacije, pa tudi sposobnost razumevanja drugačnosti in raznolikosti življenjskih pojavov. Moč domišljije vsebuje številne aktivnosti in miselne procese, zato je za otroke zelo dobro orodje v njihovem razvoju. Daje jim neomejeno svobodo, da delajo na uresničevanju svojih idej, želja in sanj na način, ki je blizu njim samim. Pomaga jim, da raziskujejo svet okoli sebe in, da si ustvarijo predstavo o njihovi prihodnosti, ki njihovemu življenju daje tudi smisel. Poleg tega sposobnost domišljije otroku pomaga, da se bolj domiselno sooča z vsakodnevnimi življenjskimi izzivi in lažje rešuje težave.

V Plesni šoli Miki, si prizadevamo, da otroci ob naših plesih uživajo, se zabavajo in sprostijo. Skozi nastope in osvajanje novih korakov pa jim pomagamo graditi tudi njihovo samozavest in pozitivno samopodobo. Poleg naučenih plesov in korakov, opažamo, da otroci tudi sami radi ustvarjajo nove plese na glasbo po svoji izbiri in nestrpno čakajo zadnjih deset minut vaje, ko lahko pokažejo svoje delo. Zato smo se že pred leti v Plesni šoli Miki odločili, da to ustvarjalnost spodbujamo. Tako je nastal FESTIVAL MIKI KOREOGRAF. Preko le tega si želimo spodbujati otroško domišljijo in kreativnost. Preko ustvarjanja in sestavljanja plesov se plesalci naučijo koristnih vrlin, ki so dobrodošle tudi v vsakodnevnem življenju, kot so: samozavest, timsko delo, kreativnost, organiziranost, odgovornost, nova izkušnja…

Festival Miki Koreograf se bo v Plesni šoli Miki odvijal 16.4.2016. Več informacij o načinu sodelovanja in prijavi pa najdete na spletni strani www.mikiples.com.

Včasih smo žal ravno mi odrasli tista zavora, ki ustavi otroško ustvarjalnost, samozavest. Poskusimo drugače, pustimo otrokovi domišljiji prosto pot in verjemite, presenečeni boste!

Tjaša Derstvenšek

Oglasno sporočilo