Domžalski Tigers odigrali prvo mednarodno tekmo letošnje sezone

0
4190
V sončnem popoldnevu, je Športni park Radomlje tokrat dihal za ameriški nogomet. V svoji prvi mednarodni tekmi, so domžalski Tigri v srednjeevropski ligi CEFL gostili Zagreb Patriots.

Začetni met kovanca je opravil župan Domžal, Toni Dragar, ki je Tigrom z metom kovanca pridobil željeno izhodišče – napad. Mladi Tigri so ob sicer glasnem spodbujanju navijačev, začeli z malo treme.

Eden lepših trenutkov tekme je bil, ko je Klemen Svetlin za skoraj 60 yardov, uspel priteči svoj prvi touchdown v mednarodni ligi. Domžalski Tigri so kmalu izgubili začetno tremo in uspeli smo videti kar nekaj dobrih podiranj nasprotne ekipe.

Končni rezultat prve mednarodne tekme v Domžalah je bil 7:33 za Patriotse, ki so po tekmi skupaj z domačo publiko tudi glasno zaploskali domžalski publiki, ki je bila tokrat izjemna. Glasno navijanje, skandiranje in transparenti so pričarali fantastično vzdušje, ki je popestrilo že tako zanimiv dogodek.

Tako so si obiskovalci pred tekmo lahko pripravili pravi ameriški “tailgate”, kjer so s svojimi prijatelji lahko pripravili jedi z žara, ter se podružili in ogreli glasilke za pomembno tekmo. Med polčasom so otroci lahko tekmovali v tem, kdo bo z žogo podrl več šahovskih figur, celotno dogajanje pa je pospremila tudi zabavna glasba in pa energično komentiranje tekme preko mikrofona.

Občina Domžale je izredno ponosna na domžalsko ekipo in spodbuja pogumne nogometaše. Mladi domžalski Tigers so namreč izjemno uspešni ne le na igrišču, temveč so v kratkem obstoju svojega društva uspeli ustvariti izjemno velik podmladek. In to ne igrajo zgolj fantje, temveč tudi dekleta! Mladi Domžalčani ste tako vabljeni, da se jim pridružite – kot poudarjajo člani družine Tigers, ne gre zgolj za šport, temveč tudi za vzgojo. Preko športa se tako učijo discipline, sodelovanje, prijateljstva in tudi odgovornosti.

Naslednja priložnost, da si ogledate domžalske Tigre bo 15. maja, ko v goste prihajajo Alp Devils iz Kranja, do takrat pa fante spremljajte na njihovi facebook strani.

Vir fotografij: arhiv Domžale Tigers 

Vir: Občina Domžale
tigers_domzale (1) tigers_domzale (2) tigers_domzale (3) tigers_domzale (4) tigers_domzale (5)
Oglasno sporočilo