Kronika na območju Policijske postaje Kamnik (18.4. – 24.4.2016)

0
3293

18.4.2016
Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil izgubo mobilnega telefona na Križkem bajerju. Mobilni telefon znamke Samsung Galaxy S6, EDGE, temno modre barve je neznanec našel in si ga protipravno prilastil.

19.4.2016
Na Cankarjevi cesti v Kamniku je neznanec preko noči pristopil do parkiranega vozila in ga premazal s silikonom. Nastala materialna škoda za okoli 100 eur. Policisti bomo na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari.

20.4.2016
Policisti policijske postaje Kamnik so na Ljubljanski cesti 9 v Kamniku obravnavali poskus vloma v  gostinski lokal. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči pristopil do gostinskega lokala, kjer je z neznanim predmetom poskušal vlomiti v gostinski lokal, vendar je od dejanja odstopil. Natala materina škoda za 150 eur.

Na policijski postaji Kamnik se je zglasil občan in podal prijavo o spuščenem psu v Mekinjah. V razgovoru je bilo ugotovljeno, da je do občana pritekel nezavarovan pes, ki je proti njemu renčal. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

Policisti smo pri nadzoru prometa imeli postopek z občanom, kateremu je bila zasežena ročno zvita cigareta,za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi sledi ustrezen ukrep.

Policisti smo bili poslani v bar Pikapolonico v Moste od koder je poklicala občanka in povedala, da ji je neznanec v času med 18:00 in 00:00 odtujil zagonski ključ osebnega avtomobila. Nastala materialna škoda za 150 eur. Sledi kazenska ovadba.

22.4.2016
Na policijski postaji Kamnik se je zglasil občan in prijavil poškodovanje vozila pri cerkvi v Komendi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 21.4.2016 do 22.4.2016 med 17:00 in 07:30 odlomil zadnji brisalec na vozilu. Nastala materialna škoda za 150 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

23.4.2016
Policisti smo pri kontroli cestnega prometa na naslovu Bakovnik 10 zaustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da voznik vozi vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo v skladu s 23. členom ZPrCP zaseženo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Policisti smo bili poslani na prometno nesrečo I. kategorije do katere je prišlo v Volčjem potoku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil preblizu desnemu robu, zaradi česar je trčil v ograjo. Z voznikom je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pri pravilni uporabi pokazal 0,93 mg/l izdihanega zraka, zaradi česar mu je bilo  na podlagi 113.a člena  ZP-1 začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na OS Kamnik.

24.4.2016
Policisti smo pri kontroli prometa v kraju Nevlje ustavili in kontrolirali voznika neregistriranega vozila. V postopku je bilo še ugotovljeno, da ta vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in da je pri sebi imel predmete in snov, ki se  uporablja za uživanje prepovedanih drog.  Sledi analiza in ustrezen ukrep.

 

Oglasno sporočilo