Kronika policijske postaje Kamnik (od 4.7. do 10.7.2016)

0
3740

04.07.2016
TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
Občanka Kamnik je prijavila tatvino mobilnega telefona, ki ji je bil odtujen v trgovskem centru Citypark v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo da je neznanec iz zadnjega žepa hlač, odtujil mobilni aparat znamke HTC Desire, temno sive barve, v prozornem ovitku. Nastala je mat. škoda za okoli 400 evrov.

05.07.2016
TATVINA KOLES NA LJUBLJANSKI CESTI
Neznanec je izvršil tatvino dveh zaklenjenih koles na Ljubljanski cesti in sicer moško  kolo znamke Canonndale, model Jexyll 1600 SL, črne barve in žensko kolo znamke Leader fox viatic, bele barve. Nastala je skupna materialna škoda za okoli 1130 evrov. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA V GOSTINSKEM LOKALU
Policisti so v gostinskem lokalu na območju Kamnika obravnavali intervencijo. Ugotovljeno je bilo, da se je gost v lokalu nedostojno vedel in žalil zaposleno v lokalu in prevrnil dva kozarca. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

06.07.2016
BERAČENJE PRI TRGOVINI EUROSPIN
Policisti smo bili obveščeni o beračenju dveh oseb pred trgovino Eurospin. Pri pregledu mesta sta policista izsledila vozilo in pa drž. Romunije, ki je prosil za denar. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru, katero globo pa je poravnal na kraju.

07.07.2016
ZASEG VOZILA NA USNJARSKI ULICI
Pri kontroli cestnega prometa na Usnjarski ulici zaustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil neregistrirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, katerega ni nikoli opravil, zato je bilo v skladu s 23. čl. Zakona o cestnem prometu vozilo zaseženo in z avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

VLOM V PODJETJE V ŽEJAH
V industrijski coni Žeje je neznanec razbil steklo na oknu pisarne, vstopil v notranjost in nato vlomil v dve omari-blagajni, kjer je bila spravljena gotovina. Nastala je materialna škoda za okoli 6000 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

08.07.2016
ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Policista sta imela v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,97 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

TATVINA KOSILNICE
Policisti so bili obveščeni o tatvini kosilnice na Pšajnovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec preko noči odtujil gorsko kosilnico znamke BCS 630-WS SUBARU EX35 in oškodoval lastnika za okoli 3.600 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

09.07.2016
PUŠČAL PLIN IZ PRIKLJUČNE CEVI NA JEKLENKI
Občan je na vrtu pekel in uporabljal plinski žar. Me peko mu je zaradi obrabljenosti priključne cevi pričel uhajati plin, zaradi česar je nastal manjši plamen, ki ga je občan sam pogasil z vedrom vode. Na kraju so gasilci plinsko jeklenko izklopili. Z dejanjem materialna škoda ni nastala.

10.07.2016
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic z vozila. Ugotovljeno, da je neznanec iz parkiranega vozila na parkirišču pri Titanu odtujil obe registrski tablici. Nastala je materialna škoda za okoli 40 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo