Most Repovž odprt za promet

0
4109
Danes, 4. avgusta 2016, smo ponovno odprli most Repovž, saj so bila dela predčasno zaključena. Zaporo sta umaknila podžupanja mag. Renata Kosec in vodja oddelka za investicije Iztok Obreza. Cestišče je bilo asfaltirano v tem tednu in sedaj, ko je asfalt suh, se lahko nemoteno peljemo čez most. Prepričani smo, da smo vsi izredno veseli konca zapore in obvoza.
Podjetje SANING, sanacije in gradnja objektov d.o.o., iz Kranja je z deli na objektu pričelo dne 27.06.2016 s postavitvijo polne prometne zapore in pričetkom rušitvenih del. Izvedena je bila sanacija betonov prekladne konstrukcije, hidroizolacija, zamenjava voziščne konstrukcije na objektu z navezavo na niveleto vozišča na priključnih nasipih ter odstranitev asfaltnih dilatacij.

Most, ki je bil zgrajen leta 1974, je bil obnovljen leta 2003, ko je bila županja gospa Cveta Zalokar. Lansko leto pa smo na mostu namestili nove svetilke, ki dajejo pravljičen videz. Z obnovljenim cestiščem bo tako most še lepši – tako za vožnjo kot izgled, saj navsezadnje most predstavlja vrata v mesto Domžale iz smeri avtoceste.

Urad župana
Foto: Vido Repanšek

most_4_8_2016_5 most_4_8_2016_4 most_4_8_2016_3 most_4_8_2016_2 most_4_8_2016_1
_____________________________________________________________________
Po vseh diskusijah o obnovi mostu Repovž z gradbenimi inženirji, delavcem, ki je leta delal na mostovih in ga iz radovednosti tudi večkrat obiskal v času del, in po številnih pismih bralcev, je prevladala ocena, da bi most lahko popravili v dveh tednih. Strokovna razlaga izvajalca (pojasnilo urada župana) je bila delno pravilna, večinoma pa ne, zlasti glede trajanja posameznih faz obnove. Cena po zagotovilih “naše neodvisne” gradbene stroke ne bi smela preseči 20.000 EUR. Dela sta ves čas opravljala dva delavca in zaključno asfaltiranje je trajalo samo par ur. S strani prejemnika plačila verjetno ni pričakovati opravičila za izstavljeni račun, katerega znesek občanom še vedno ni znan.
Urednik
Oglasno sporočilo