Poletni večer v mestnem jedru Kamnika popestrila kamniška kulinarika

0
4098
Včeraj zvečer se je na Glavnem trgu v Kamniku zgodil kulinarični večer, ki so se ga kljub slabi vremenski napovedi udeležili številni domači in tuji obiskovalci. Zbrane je na Glavnem trgu pozdravila tudi direktorica Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik Božena Peterlin, dogodek, s katerim se je odprl prvi Kamniški kulinarični vikend, pa je zaznamovalo prijetno poletno vzdušje in dobra lokalna kulinarika.
Poletni večer v mestnem jedru Kamnika popestrila kamniška kulinarika

Na stojnicah, ki so se kar šibile pod dobrotami, se je predstavljalo devet gostinskih ponudnikov iz Kamnika in okolice. Vsak izmed njih je za današnji večer pripravil nekaj drugačnega, tako da so imeli obiskovalci na voljo široko izbiro jedi in pijač.

Za tiste, ki so jim prijali Okusi Kamnika, so poskrbeli na stojnici Term Snovik s firštovim divjačinskim golažem in tuhinjsko filo, Gostilna Korobač pa je v omako za testenine zamešala osrednjo kulinarično posebnost vikenda – sir trnič.

Od stojnice 7 Burger Kamnik je dišalo po burgerjih z dimljeno svinjino, nedaleč stran pa je Tomaž Fartek iz lokala Pr’ Fartku, eden od najboljših barmanov v Sloveniji, mešal osvežujoče koktajle. Trgovinica Zlata ptička je stregla pivo Session India Pale Ale iz kamniške pivovarne Mali grad, pri stojnici podjetja Palmieri pa so si obiskovalci lahko privoščili desertno vino.

Za vse sladkosnede je Gostilna Repnik pripravila pravi cesarski praženec ali »šmorn«, Tarangela, hiša slaščic je ponujala slivove in marelične cmoke ter raznovrstne pite, manjkal pa ni niti točen sladoled, ki ga je kar iz tovornjaka stregla slaščičarna Sladek butik. Za sladko presenečenje sta poskrbela tudi nova produkta Okusov Kamnika – čokoladi s trničem in rušovcem, ki so jih tokrat obiskovalci lahko brezplačno poskusili v obliki pralinejev.

Glavni trg je tokrat spominjal na dnevno sobo na prostem, saj so se obiskovalci lahko udobno namestili na ležalnike in sproščeno uživali v poletnem večeru. Za glasbeno podlago sta s kitaro skrbela kamniška glasbenika Manca Berlec in Matej Zore, ki sta nekaj viž zaigrala tudi ob spremljavi harmonike.

Za vse tiste, ki so želeli ob dobri hrani užiti tudi nekaj kulture, je bila nedaleč stran v času kulinaričnega večera odprta Galerija DIKA. V njej so ustvarjalke in ustvarjalci, ki se združujejo v Likovnem društvu Senožeti Radomlje, pripravili razstavo v spomin na Diko Dolenc Majce in se tako poklonili spominu na prezgodaj preminulo članico društva in prijateljico.

Mestnega jedra Kamnika danes zagotovo nihče ni zapustil lačen oziroma žejen, ponovitev kulinaričnega dogodka pa se obeta že konec meseca avgusta na tržnici Okusi Kamnika – Podeželje in Eko. Kamniški kulinaričen vikend, ki ga je včerajšnji večer odprl, pa se komaj dobro začenja. Danes se bosta na kulinaričen ogled mesta Kamnik podali kar dve skupini, v nedeljo pa vas s praznikom trniča pričakuje sončna Velika planina.

Bodite del kulinaričnega dogajanja v Kamniku – vaše brbončice vam bodo hvaležne!

Besedilo in fotografije: Sara Vidmar

Oglasno sporočilo