Judo: izjemen uspeh Nika Purnata na mednarodnem tekmovanju Koroška open!

0
2832

12. in 13. novembra, je v Slovenj Gradcu potekalo veliko mednarodno tekmovanje v konkurenci 33 držav, kjer že 4 leto zapored mtekmuje preko mladih 1000 judoistov.
Judo klub Kamnik je imel na tekmovanju 2 predstavnika: Nik Purnat je tekmoval pri starejših dečkih (U14), Lan Balantič pa pri mlajših kadetih U16.
Nik je v svoji konkurenci U14 tekmoval v soboto in v kategoriji do 55 kg na poti do brona zabeležil 4 zmage in en poraz v polfinalu, proti kasnejšemu zmagovalcu ROŽIČU Dominiku iz Hrvaške.
Zmage pa zabeležil vse z ipponi, proti POCUCI (SRB),MIRKOVIČU (HRV), CIGLARIČU (SLO) in za bron proti BENTATU (ALG). Nik je tako eden redkih Slovencev, ki je prišel do medalje na tem tekmovanju.
Nik je nedvomno pokazal, da je izjemen tekmovalec, saj še naslednje leto tekmuje v tej starostni kategoriji. To kaže na njegove izjemne sposobnosti, saj se praviloma tekmovalci dokažejo šele v svojem zadnjem letu nastopanja, v svoji starostni kategoriji.
Enako velja tudi za Lana, ki je lani med starejšimi dečki na tem močnem tekmovanju dosegel odlično 5. mesto, letos pa je v konkurenci mlajših kadetov, v kat. do 66 kg imel zelo dobre nasprotnike, kjer nihče izmed slovencev ni uspel priti dlje od drugega kola. Lan je dvoboj z MILEUSNICEM (SRB) začel zelo dobro, povedel z visoko točko Wazzari, a nasprotnik se mu je uspel izmuzniti iz končnega prijema ter kasneje Lana prijel s prijemom Sankaku v končni prijem in za Lana je bilo tokrat tekmovanje končano, saj se srbu ni uspelo uvrstiti v polfinale, ki bi lanu prinesel možnost bojev do 3. mesta. V tej kategoriji je nastopalo preko 40 judoistov.

Janja Lamut

koroska_open_2016-1

NIK PURNAT

koroska_open_2016-4

LAN BALANTIČ s trenerko Janjo Lamut

koroska_open_2016-5

Oglasno sporočilo