Naj javno stranišče 2016: Najboljša Rogaška Slatina, najslabše Domžale

0
9110

Na prireditvi Naj javno stranišče so razglasili občino in bencinsko črpalko ob avtocesti z najlepšimi stranišči. Prireditev že osem let organizira Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen, ki želi na tak način ozaveščati o bolezni, za katero trpi 7000 Slovencev.

Ker je pri bolnikih s kronično vnetno črevesno boleznijo zelo pomembno, da imajo vselej pri roki stranišče, društvo ljudi s to boleznijo od leta 2009 organizira prireditev Naj javno stranišče. Letos so izbirali najlepša stranišča v kategoriji občin in bencinskih črpalk ob avtocestah. Na včerajšnji prireditvi v Lutkovnem gledališču v Ljubljani, ki je branila naslov iz lanskega leta, so razglasili, da imajo najlepša javna stranišča v občini Rogaška Slatina.

Ta je glede na različne kriterije – dostopnost, urejenost, označenost dostopa, število sanitarij, sanitarije za invalide, oprema in higienski material – prejela 4,78 točke od petih možnih. Med bencinskimi črpalkami je zmagal bencinski servis Petrol Starine v smeri Ljubljane (4,25 točke). V kategoriji občin so najslabšo oceno dobile Domžale (2,68 točke), ki so jim podelili straniščno metlico za najslabše urejena javna stranišča 2016.

Vir: Dnevnik.si/Andraž Rožman

Fotografija: Thinkstock

Oglasno sporočilo