Domžalčani začeli s pripravami

0
2130

Leto 2017 se je za večino nogometašev Nogometnega kluba Domžale začelo naporno. Kar osem Domžalčanov se je udeležilo reprezentančne akcije v Abu Dabiju. Preostalim klubskim soigralcem, ki so s pripravami začeli 12. januarja, so se Jure Balkovec, Gaber Dobrovoljc, Miha Blažič, Matija Širok, Amedej Vetrih, Žan Majer, Jure Matjašič in Elvis Bratanović pridružili dva dneva po končanih obveznostih v reprezentanci in sicer v ponedeljek.

Rumeni se bodo na spomladanski del sezone Prve lige Telekom Slovenije pripravljali 44 dni, v katerih bodo predvidoma odigrali devet tekem. Prvo so že odigrali včeraj proti avstrijskem prvoligašu Wolfsbergerju, ki je jesenski del tamkajšnjega prvenstva zaključil na sedmem mestu. Že v soboto se bodo Domžalčani pomerili s še enim prvoligašem iz Avstrije. V Gradcu se bodo udarili s Sturmom, ki je prvi del sezon, tako kot Domžalčani, končal na tretjem mestu.

NO_Domzale_priprave2017 (2)

Naslednji teden se bodo nogometaši prvič preselili na Hrvaško, natančneje v Umag. Med bivanjem v Istri bodo rumeni odigrali prijateljski tekmi s hrvaškim Novigradom in avstrijskim Hornom. Štiridnevne priprave ob morju bodo zaključili 27. januarja, ko se bodo za dober teden dni vrnili v domače okolje. Naslednjo tekmo bodo odigrali 4. februarja, vendar tekmec rumenih trenutno še ni znan. Dva dneva pozneje pa sledi druga selitev v Umag, s čimer se bo začel tudi drugi del priprav, v katerem bodo dvakratni prvaki že lovili tekmovalni ritem. 8. februarja bo tekmec varovancev Simona Rožmana ekipa madžarskega Ferencvaroša do 21 let. Pred vrnitvijo v domovino rumene čaka še obisk pri Rijeki slovenskega stratega Matjaža Keka in nekdanjega člana Domžal Matica Črnica. Rumeni se bodo z vodilno ekipo hrvaške prve lige pomerili na stadionu Rujevica.

V predzadnjem tednu priprav bodo Domžalčani odigrali še dve prijateljski tekmi. Na prelepem stadionu v Celovcu se bodo 17. februarja pomerili z domačim avstrijskim tretjeligašem Austrio Klagenfurt. Dan pozneje pa sledi še sosedski obračun z Dobom, ki v 2. slovenski ligi trenutno zaseda drugo mesto. Spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije se bo predvidoma začel zadnji konec tedna v februarju. Domžalčani bodo v 22. kolu gostovali pri velenjskem Rudarju.

 

Tekst: Žiga Zupan in Grega Krmavnar

Oglasno sporočilo