KIK lab pričel z izobraževanji

0
2368

V KIKštarterju so v torek, 14.2.2016 zabrnela vezja v njihovi novi pridobitvi – razvijalnimi prostori KIK Lab. Z delavnico 3D tiskanja so pričeli širšo javnost izobraževati in pripravljati na delo v novih prostorih.

Najnovejša pridobitev valilnice podjetnosti KIKštarterja – laboratorij za hitro prototipiranje KIK Lab je izvrstna priložnost za mlade podjetnike, ki se usmerjajo v tehnične vode in izdelke. S pomočjo kamniških podjetij in občine je ekipi uspelo urediti dva prostora, ki sta opremljena z različno opremo za izdelavo prototipnih izdelkov. Ta bo uporabnikom pomagala, da za majhne vsote svoje ideje spremenijo v stvarnost ter tako ne le preizkušajo njihovo delovanje in uporabnost, temveč tudi ustvarijo prvi model za predstavitve tako kupcem kakor vlagateljem. Laboratorij je namenjen vsem zainteresiranim, ki bi želeli uresničiti svoje razvojne ambicije pa zato nimajo primernega prostora, orodij ali celo znanja.

Na torkovi delavnici so se udeleženci spoznavali z morebiti najbolj privlačnim orodjem laboratorija – 3D tiskalnikom. V prvem, teoretičnem delu so spoznavali zgodovino 3D tiskanja, poznane tehnologije in različno programsko opremo, v drugem delu pa so pridobljeno znanje uporabili v praksi. Pod mentorstvom so izrisovali poljubne modele, katere so ob koncu delavnice tudi natisnili.

KIK Lab torej zainteresiranim omogoča, da pod mentorstvom z razpoložljivimi sredstvi laboratorija izživijo svojo inovativnost. Uporaba laboratorija pa ni omejena le na posameznike. Primerna je tudi za podjetja, ki bi želeli razvijati in izdelovati konceptualne ali celo funkcionalne prototipe. Ekipa KIKštarterja pa uporabnost laboratorija vidi tudi v prenosu tehničnega znanja na mlajšo populacijo, kar pomeni pridobivanje tehničnih kompetenc in oblikovanje kadrov za gospodarstvo iz regije.

Matjaž Jug

KIKLab delavnica 1 KIKLab delavnica 2 KIKLab delavnica 3 KIKLab delavnica 4 KIKLab delavnica 5

Oglasno sporočilo