Članice ŽKD Ledita nadaljujejo niz zmag: 11. krog – 11 zmag

0
1650
S člansko ekipo ŽKD Ledita smo se odpravili v Avstrijo po nove izkušnje pod koši, kjer smo zgolj z devetimi članskimi igralkami in tremi kadetinjami dosegli novo zmago v mednarodni razvojni Extra ligi LPI.si.

Naše članice so pričele zelo ne koncentrirano in precej zaspano. Do sredine prve četrtine sta ekipi igrali na isti ravni. Nasprotnice so po dobrem uvodu popustile v obrambi in tako smo lahko prevzele vodstvo. Nasprotnice smo presenetile z močno obrambo in tako dosegle kar nekaj točk iz proti napada. Celovčanke pa so kljub temu odigrale konsekventno in se borile za vsako točko.

Ključ do boljše igre je vsekakor bila zelo agresivna in dobra obramba in s tem smo delale kar nekaj preglavic Avstrijkam. Zaradi nekaterih izgubljenih žog domačink smo dosegle lahke koše. Celovčanke se vendar niso vdale in se borile na vse moči. Številne lepe kombinacije v napadu pa so nam do polčasa le pripomogle do večjega naskoka (23:34).

Po polčasu so se nam Celovčanke skušale približati s consko obrambo. Uspele smo s hitrimi podajami in dobrimi vtekanji razbiti njihovo consko obrambo, kar je kljubovalo tudi velikemu šteilu osebnih napak pri domačinkah. Tudi na naši strani je bilo kar lepo število osebnih napak, kar nas je prisililo, da smo odigrali mehkeje v fazi branjenja. Ekipi Ledita pa je uspelo vodstvo povišati še za 18 točk (35:53).

Zadnja četrtina je bila za nasprotnice usodna, saj jim je dobesedno zmanjaklo sape v fazi napada kot tudi v fazi branjenja. Končni rezultat tekme je bil 41:75 v našo korist. Ostajamo še vedno edina ekipa z vsemi zmagami v ligi, veliko priložnosti pa dobivajo mlajše igralke, ki so s svojo mladostjo in trudom dodana vrednost ekipi. Veseli smo tudi, da so čisto vse igralke dosegle točke.

Zahvala vsem podpornikom Extra lige: LPI.si lektorsko prevajalska agencija, blagovni znamki Masculan, Toyota Lovše, Občini Domžale kot tudi Zavodu za šport in rekreacijo Domžale.

Se vidimo pod koši!

Vir: ŽKD Ledita; foto: ŽKD Ledita

ledita02

Oglasno sporočilo