Na delovnem obisku Kamniško-domžalske regije tokrat vodstvo NSi

0
2211

V ponedeljek 13. marca,  je vodstvo NSi na delovnem obisku Kamniško-domžalske regije  obiskalo nekaj podjetij in obrtnikov, kjer so lahko iz prve roke izvedeli o gospodarskem potencialu regije, ter se skupaj z predsednico NSi Ljudmilo Novak  seznanili  z najbolj perečimi problemi, ki tarejo podjetja in obrtnike v tej regiji.
Delovni obisk so pričeli na kmetiji Pokovec v vasi Zagorica pri Dolskem, kjer stoji rojstna hiša barona Jurija Vege. Sledil je obisk Zavoda usmiljenk – Doma svete Katarine v Mengšu, ki je pravzaprav zasebni dom za starejše. Lahko so se na lastne oči prepričali, da zelo lepo skrbijo za svoje varovanke in varovance in da njihovo zadovoljstvo zaposlenim pomeni največ.
Pred delovnim kosilom z župani občin, ki spadajo v Kamniško-domžalsko regijo so  obiskali še podjetje Roltek d.o.o. na Želodniku , ki proizvaja različne rolete in rolo vrata in Pečarstvo Avbelj v Lukovici, kjer   na tradicionalen ročni način izdelujejo peči in tlakovce. Seznanili so se z celotnim postopkom nastajanja pečnic od začetka, torej  priprave same gline do končnega proizvoda. Ob tem pa ugotovili, da je to težko ročno delo in ko se žge peč še vroče povrh. Pečarstvo, ki gre iz roda v rod, saj ga prevzema že tretji rod je v zadnjem času dobilo na veljavi, a še vedno ne toliko kolikor bi moralo, saj prinaša ogrevanje z lončenimi pečmi številne prednosti. Opečni tlakovci v kuhinjskih in dnevnih prostorih ter drugje dajejo poleg toplega dotika še domač, prijazen občutek v kar so se tokrat prepričali tudi člani vodstva NSI. V spomin na obisk v pečarstvu Avbelj jim je bila podarjena reliefna slika Janka Kersnika, da se bodo spominjali kraja kjer je živel in ustvarjal Janko Kersnik in kjer deluje pečarstvo Avbelj.
Popoldanski del obiska  so pričeli v Podborštu pri Komendi v Lončarjevem zasebnem muzeju, kjer se prizadevajo za ohranitev slovenske kulturne in podeželske dediščine.
Še skok v podjetji  Nektar Natura in Iskra Mehanizmi v Kamniku, ter obisk KIKštarter, kjer v prostorih nekdanje smodnišnice mladim ponujajo možnost, da se spoznajo s samostojnim podjetništvom in uresničijo svoje poslovne ideje.
Zvečer so v Domu kulture v Kamniku imeli še pogovorni večer na temo gospodarstva in ostalih perečih vprašanjih današnjega in jutrišnjega časa. Ob  tem je vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin  izpostavil še problem nizke rodnosti ter staranja prebivalstva in zbranim pojasnil, da je prav zaradi tega NSi v parlamentarno proceduro vložila paket ukrepov za podporo družinam, poleg tega  je v pripravi tudi nekaj ukrepov, ki bodo znižali davke. Upajmo lahko, da bo tako, saj bodo potem obrtniki in drugi lažje zadihali in več ustvarili.

djd

Milka_Novak_na_obisku_13_3_2017 (1) Milka_Novak_na_obisku_13_3_2017 (2) Milka_Novak_na_obisku_13_3_2017 (3) Milka_Novak_na_obisku_13_3_2017 (4) Milka_Novak_na_obisku_13_3_2017 (5) Milka_Novak_na_obisku_13_3_2017 (7) Milka_Novak_na_obisku_13_3_2017 (8)

 

 

Oglasno sporočilo