Kronika policijske postaje Kamnik (od 10.4. do 14.4.2017)

0
2495

10.4.2017
UGRIZ PSA
Policisti smo v naselju Hruševka obravnavali napad psa, ki je ugriznil občanko med njenim sprehodom po naselju. Ker je bil pes spuščen in brez nadzora lastnika, bo zoper njega uveden prekrškovni postopek po zakonu o zaščiti živali.

KURJENJE V NARAVNEM OKOLJU
V Mlaki pri Komendi je krajanka pred stanovanjsko hišo zakurila papir in vejevje. Zaradi razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja na celotnem območju Slovenije z dne 31.3.2017, je bil zaradi dejanja kršiteljici izdan plačilni nalog po Uredbi o varstvu pred požarom v naravnem okolju. Ogenj so na kraju gasilci PGD Komenda in Moste pogasili.

11.4.2017
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
V Kamniku smo moškemu zasegli snov za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo Konoplja rastlina. Po analizi sledijo ustrezni postopki zoper kršitelja.

POVOŽENA SRNA IZVEN NASELJA KRIŽ
Izven naselja Križ se je zgodila prometna nesreča z udeležbo divjadi. Voznik osebnega avtomobila, ki je vozil s Križa proti Mostam, je trčil v srno, ki je s polja pritekla na vozišče.

12.4.2017
TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI
V eni izmed trgovin v Kamniku je neznanec odtujil dva električna strojčka za pripravo napitkov. Nastala materialna škoda za okoli 159,80 evra. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in sledi poročilo na pristojno državno tožilstvo.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti smo zaradi razbijanja po vratih, vpitja ter nedostojnega vedenja enega od stanovalcev v bloku v Kamniku, oglobili po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

13.4.2017
VLOM V TRGOVINO SPAR V KOMENDI
Neznanci so v Komendi vlomili v trgovino. Iz trgovine so odtujili za okoli 30 štek cigaret različnih znamk ter podjetje oškodovali za okoli 2700 evrov. Policisti za storilci še poizvedujemo.

ZASEG MOPEDA ZARADI PROMETNIH KRŠITEV
V naselju Kamnik smo imeli v postopku voznika, mopeda dvokolesa. Slednji je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, izkazalo pa se je tudi, da vozil pod vplivom prepovedanih drog. Odrejen mu je bil strokovni pregled na prisotnost prepovedanih drog in psiho aktivnih snovi. Zaseženo vozilo je bilo s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zaradi kršitev cestno prometnih prekrškov mu je bil izdan plačilni nalog, ravno tako bo zoper njega podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

14.4.2017
POŠKODOVANJE BANKOMATA
Policisti smo bili obveščeni o poškodovanju bankomata na Ljubljanski cesti in sicer je neznani storilec poškodoval del bankomata in banko oškodoval za 50 evrov.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo