Slovesna prireditev v pričakovanju 16. evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino

0
2389

Popoldan se je v Osnovni šoli Stranje odvijala slovesna prireditev v pričakovanju 16. evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino, ki ji je v imenu Občine Kamnik prisostvoval podžupan Matej Slapar skupaj z direktorjem Evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino leta 2017 Dušanom Papežem in ravnateljem Osnovne šole Stranje Borisom Jemcem.

Organizator izjemno pomembnega dogodka na evropski ravni Evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino Klub gorskih tekačev Papež je danes v sodelovanju z Osnovno šolo Stranje pripravil prijetno kulturno prireditev, namenjeno pomembnemu športnemu dogodku, ki se bo v občini Kamnik odvijala od 7. do 9. julija. Velika planina bo namreč prizorišče prvenstva, kjer se bo približno 400 tekmovalcev iz 24 držav potegovalo za naziv evropskega prvaka v gorskih tekih na Veliko planino.

Na temo ekošole so se sprva v prvem delu prireditve s prijetnim kulturnim programom predstavili učenci Osnovne šole Stranje. V drugem delu pa je z zvoki Stranjske godbe sledila predstavitev največje slovenske atletske prireditve v letu 2017, ki bo naslednji mesec v Kamniku gostila slovenske in evropske športnike.

Razglašeni in na ogled so bili postavljeni najboljši literarni in likovni izdelki osnovnošolcev občin Kamnik in Komenda, ki so nastali ob natečaju »Velika planina in gorski tek«.

Ob tej priložnosti je zbrane pozdravil direktor Evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino leta 2017 Dušan Papež: »16. evropsko prvenstvo v gorskih tekih na Veliko planino bo največja prireditev in bo organizirana na resnično visokem nivoju. Tri dni bodo udeleženci bivali v Kamniku in okolici, kar pomeni velik turistični potencial tako za Kamnik kot za sosednje občine. To je odlična priložnost za mreženje in povezovanje, odlična gospodarska priložnost za Kamnik.Zavedati se moramo, da se bo večdnevne prireditve udeležilo več tisoč ljudi iz vsega sveta, ki se bodo vračali kot turisti ali pa kot gospodarstveniki. Poleg tekem za reprezentante bo za ostale tekače tudi na dan prireditve open race tekma, kamor so vabljeni vsi tekači. Vabljeni pa tudi vi navijači, pokažite svetu, da spoštujete tako tekače kot organizatorje. Organizacijski odbor dela s polno paro in tudi delegati so z nami zadovoljni. Verjamem, da bomo s prostovoljci, somišljeniki in zagnanostjo, odgovornostjo in strokovnostjo ter predanostjo pripravili prireditev, ki bo odmevala v svetu. Posebno pa sem ponosen na svojo družino, ki je srce in motor 16. evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino.« Njegovim besedam sta se z lepimi željami pridružila tudi predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar in predstavnik Sveta Evropske atletske zveze Gregor Benčina.

V imenu Občine Kamnik pa je podžupan Matej Slapar dejal: »Lepo pozdravljeni tudi s strani Občine Kamnik. Občine, ki je upravičeno ponosna na to, da bo čez dober mesec gostila enega največjih mednarodnih dogodkov. Veseli nas, da je bilo to tekmovanje zaupano prav našemu klubu, Klubu gorskih tekačev Papež. Vsekakor je k temu pripomogla odlična organizacija svetovnega prvenstva pred sedmimi leti in seveda tudi zaradi Dušana Papeža, ki je promotor naše občine in je duša 16. evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino. Zato iskrena hvala Dušanu Papežu in njegovi družini ter vsem, ki boste prispevali k temu, da bo ta dogodek pomenil veliko promocijo za našo občino, za Veliko planino in bomo na koncu vsi upravičeno ponosni na naše kraje, na organizacijo in na to, da bo tukaj zadovoljno bivalo preko 400 ljudi, ki bodo odšli domov s pozitivnim sporočilom ter se bodo v naše kraje še vrnili.«

S himno 16.evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino v izvedbi Robert Smolnikar tria pa se je prijetno druženje nadaljevalo še v pozne popoldanske ure.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo