Maja Per enajsta na Olimpijskem festivalu Evrope mladih

0
2520

Madžarski Györ je konec julija gostil Olimpisjki festival Evrope mladih (OFEM), na katerem je kot ena izmed dvanajsterice slovenskih atletov in atletinj letnika 2001 in 2002 nastopila tudi članica AK Domžale Maja Per. V teku na 2000 metrov z zaprekami je osvojila enajsto mesto in s časom 7:21,84 nekoliko zaostala za pričakovanji. Šesto mesto je bilo oddaljeno vsega tri sekunde.

Maja Per (levo) je bila le delno zadovoljna s svojim nastopom na Madžarskem

Maja je na festivalu, kjer se je v tednu dni zvrstilo devet različnih športnih panog, ob atletiki še kajak-kanu, cestno kolesarstvo, gimnastika, rokomet, judo, plavanje, tenis ter odbojka, na svoj nastop čakala najdlje med atleti, skoraj teden dni. V petek, 28. julija je nastopila na svoji drugi reprezentančni tekmi (leta 2016 je odtekla svoj prvi tek v reprezentančnem dresu) in se na štart teka na 2000 metrov z zaprekami podala z visokimi pričakovanji. Ne nazadnje je ne Prvenstvu Slovenije za mlajše mladinke tekla odličnih 7:09,89, kar pa tudi med prijavljenimi časi ni bilo dovolj za najhitrejšo deseterico, ki je prišla na Madžarsko – kar devet jih je imelo prijavljen čas hitrejši od sedmih minut.

Na naslovni fotografiji: Ob prerivanju za čim boljši položaj je najkrajšo potegnila Belgijka Heleen Vermeulen, ki je edina med 20 atletinjami odstopila po padcu na vodni zapreki

Na štartno črto se je postavilo kar 20 atletinj, Maja pa je po petih krogih v cilj pritekla na enajstem mestu s časom 7:21,84. Zmage se je prepričljivo veselila Madžarka Karolina Helga Horvath s časom 6:51,04, ki je vodila od štarta do cilja. Domačinka je bila tako kot Maja tudi edina letnika 2002, vse ostale tekačice pred Majo, so bile letno dni starejše. Srebro je odšlo v Francijo, potem ko je Claire Palou s časom 6:55,77 kot edina med atletinjami na tej tekmi izboljšala svoj osebni rekord. Bronasta je bila Italijanka Assia El Maazi s časom 7:00,22. Maje do visokih mesti ni ločilo veliko, saj je šesta Čehinja Veronika Piklova tekla 7:18,09. Manj kot sekundo sta bili pred Majo dve atletinji.

”Ni bilo pravega občutka med samo tekmo. Ponedeljkov in torkov trening sem naredila odlično po plano, nato pa se mi zdi, da je ta tekmovalni naboj v čakanju na samo tekmo izginil. Vsi ostali atleti so bili že konec s svojimi nastopi, jaz pa sem kar čakala in čakala ta petek. Škoda, saj sem bila sposobna boljšega dosežka. Je pa to dobra izkušnja, saj nisem navajenega teka ‘komolčenja’ in boja za vsak meter na progi, ki te tudi stane kar nekaj energije. Pri nas je na štartu nekaj atletinj, tukaj je to vse čisto drugače,” je svoj nastop ocenila pionirka iz Blagovice, ki se bo zdaj pripravljala na septembrsko državno prvenstvo v Mariboru.

DJ Foto: https://gyor2017.hu/en_GB/athletics-july28/

Oglasno sporočilo