Dirka v hitrostnem motociklizmu za Veliko nagrado Lukovice

0
2952

V centru AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, ki  je najsodobnejši center za izvajanje vadbe varne vožnje v Sloveniji, je v nedeljo 20. avgusta potekala tekma v hitrostnem motociklizmu za Veliko nagrado Lukovice in pokal Alpe Adria ter državno prvenstvo.
Zavedajoč se pomena podmladka so tudi tu največ aplavza poželi mladi motoristi v razredu otroci minimoto rekreativno. Za njimi so sledili takoj motoristi mini moto, ohvale 110 in 160 , skuterji 70, sport amater in skuter open, GP 50, supermoto, classic50GP, oldtimer 250, oldtimer 500, oldtimer 100. Slednji so že zaradi starosti ne samo voznikov ampak tudi motorjev bili deležni posebne pozornosti. Na začetku dirke smo se ob pomoči Tomaža Andrejka, ki je dogajanje na dirkališču komentiral,  spomnili pokojnega Nika Sodnikarja, z minuto  molka. Na ogled je bil tudi njegov motor in številne slike s tekmovanj, ki se jih je ne samo udeleževal, ampak tudi spodbujal k druženju in tekmovanju. Tako  je zbral veliko število voznikov motorjev novejših  in častitljivejših letnikov, da so se v svoje dobro, saj so pridobili precej znanj pomerili na Vranjskem in drugje. Na letošnjo dirko za memorial Nika Sodnikarja je prišel in vozil tudi Jan Poropat, ki je evropski prvak v minimotu. Tako so bile nedeljske dirke takšne, kakršne si želijo ljubitelji moto športa. Napete do konca, polne preobratov v vodstvu in brez nezgod. Seveda članom AMD Lukovica takšna prireditev ne bi uspela, če ne bi bilo zadaj krovne organizacije AMZS in ostalih  pokroviteljev
 Občine Lukovica, Avto Kveder Lukovica, Avto Cerar Kamnik,
 Nikotrans & Begrad d.o.o.  Kranj, Avtoprevozništvo Dolinšek Marjan, Avtoličarstvo Papež, gostilna Bevc,  gostilna Furman,  Eltekoma Marko Kotnik Dob in PGD Lokovica. Tako njim kakor članom AMD Lukovica in AMD Domžale ter ekipi prve pomoči gre zahvala za res lep motoristični vikend in upajmo, da se v prihodnje vidimo še v večjem številu tako na tribunah kakor na progi.      

 djd

Oglasno sporočilo