Karate-Do v Domžalah

0
2002

V Domžalah že 35 let deluje Karate-Do Društvo Atom Domžale, v začetku Shotokan Domžale. Društvo – klub lahko v svoji zgodovini ponudi z res imenitnimi športnimi rezultati na nivoju Evrope in sveta, še bolj se lahko pohvali z generacijami, ki so v tem društvu, razvile svoj obrambni mehanizem in življenjski stil, ki jih vodi k zdravemu in spoštljivemu odnosu do sebe in okolice.
Društvo je internacionalno usmerjeno, kar pomeni, povezanost s svetom.

Karate-Do je pot, ki nedvomno človeka zaznamuje, saj se seznani in udejanja red in disciplino, ki se lahko primerja z enako zdravimi športi, kot so gimnastika, atletika, plezanje in tudi vse vrste plesa, itd. Izpostavimo motoriko. Motorika je nujno povezana s človeškim notranjim sistemom in roko na srce, malo jih je, ki to dejansko s telesno disciplino udejanja. Karate-Do tukaj vstopi v presežkih.
Izboljšajo se vsi elementi psihofizične kondicije, ki jih označujemo z prvinami.

Sensei Lovrenc Kokalj, gl. Inštruktor: v vseh društvih in klubih je prihodnost v mladih in naravno je tako, a vendar zadnja leta opažam, da na žalost temu ni tako. Vse več starejših je veliko sposobnejših v vseh pogledih telesne kulture in kar malo strah me je, za zdravje, posebno motorično, mladine v letih, ko bodo morali biti v najboljši formi. Torej, mladina, na igrišča, telovadnice in klube po zdravje za kasnejša leta. Vadba je nujna tudi zjutraj. Tisti ki to upoštevajo, se čudijo, zakaj so redki.
Sedaj bo čas, ko starši z otroci odločajo, kam po šoli v prostem času. Šport, glasba, likovna vzgoja in učiti se tujih jezikov, pa bo. Ne pozabit, da je najpomembnejša sreča. Nikjer ne gre brez vzdržljivosti in skupi držat.

Mladi so željni znanja, starejši potrditve. To naj obvelja.
Vabljeni na 11. Tradicionalni, mednarodni Karate-Do turnir,
”Domžale Cup 2017” ki bo 14. oktobra, 2017.

Zenmedia

 

Oglasno sporočilo