Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 29. 1. do 4. 2. 2018

0
2860

29. 1. 2018
TATVINA OSEBNEGA VOZILA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini osebnega vozila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v roku 10 minut z originalnim ključem, katerega je lastnik pustil v kontaktni ključavnici, odtujil osebno vozilo BMW  530D, letnik 2004,temno modre barve. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 8.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve storilca.

30. 1. 2018
POSKUS VLOMA V HIŠO
Neznani storilec je v naselju Mengeš, 30. 1. 2018 pozno popoldan z vlomom odprl leseno okno zaprte in zaklenjene stanovanjske hiše, v notranjosti pregledal vse prostore, iz katerih pa ni ničesar odtujil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnico za okoli 300 EUR, kolikor znaša materialna škoda na objektu.  Kriminalisti Policijske postaje nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve storilca.

30. 1. 2018
KRŠITEV ZJRM
Občan je v Zdravstvenem domu Domžale poiskal zdravstveno pomoč, ker ga je sin med sporom z roko udaril po obrazu, zaradi česar je utrpel lahke telesne poškodbe. Policisti so polnoletnemu kršitelju zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru izdali plačilni nalog.

31. 1. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod  skozi vhodna vrata vlomil v hiško, ter iz notranjosti odtujil prehrambne izdelke. Skupna materialna škoda znaša cca. 200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 1. 2018
VLOM V GRADBENI ZABOJNIK V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v gradbeni zabojnik v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je  bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način razbil dvojno steklo okna na gradbenem zabojniku in iz notranjosti odtujil denar v različnih apoenih in valutah v skupnem znesku za  okoli 2000 EUR in prenosni računalnik HP, črne barve. Skupna materialna škoda znaša cca. 2500 EUR.  Policisti  v  zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 2. 2018
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC IZ VOZILA V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic iz osebnega avtomobila v Trzinu. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec na parkirišču v IC Trzin v bližini naslova Trzin Ljubljanska cesta 51, odtujil iz tam parkiranega osebnega  avtomobila znamke Nissan sprednjo in zadnjo registrsko tablico Ljubljanskega  registrskega območja. S tem je lastnika oškodoval za 40 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 2. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V HOMCU
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Homcu v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,68 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

4. 2. 2018
ZASEG  OSEBNEGA  AVTOMOBILA  NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa je bil osebni avtomobil vozniku zasežen in s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,60 mg/l). Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, drzne tatvine, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo