Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 26. 2. do 4. 3. 201

0
1952

26. 2. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V LJUBLJANI
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

26. 2. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (1,08 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

26. 2. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V LJUBLJANI
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršiteljico, kateri so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

27. 2. 2018
VLOM V AVTOMAT AVTOPRALNICE V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomat avtopralnice v Zgornjih Jaršah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil skozi vrata avtomata za sesanje vozila in odtujil dve kovinski blagajni z denarjem. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 520 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 2. 2018
VLOM V TOVORNO VOZILO NA PARKIRIŠČU V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem razbil zadnje stransko desno steklo na parkiranem TV, znamke Renault, in iz notranjosti odtujil električni vrtalnik znamke Makita in kotno brusilko znamke Bosch s pripadajočima kovčkoma in svedri. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi
opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 3. 2018
TATVINA TREH BIKOV V DEPALI VASI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini treh bikov v Depali vasi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz posestva v Depali vasi odtujil tri bike. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za 1200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 3. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KRAJ BREZJE PRI DOBU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v kraju Brezje pri Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do zapuščene stanovanjske hiše, kjer je z neznanim predmetov na vzvod odlomil kovinski zatič ključavnice obešanke na vratih ter pri tem povzročil za približno 50 EUR materialne škode. V nadaljevanju je vstopil v notranjost, katero je pregledal vendar ni ničesar odtujil, zaradi česar je dejanje ostalo pri poizkusu. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

04. 3. 2018
ZASEG VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so imeli v Zgornjih Jaršah v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo vozilo na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zaseženo in s pogodbeno avto-vleko odpeljano v hrambo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da vozi neregistriran avtomobil in da ima na njem nameščene druge registrske tablice, ki sta bili predhodno ukradeni z drugega vozila Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog ter KO.

04. 3. 2018
POŽIG DVEH KONTEJNERJEV ZA SMETI V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da je prišlo do požara na kontejnerju za smeti v Domžalah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec zažgal smeti v dveh PVC kontejnerjih, katera sta bila pri požaru uničena. Požar so pogasili gasilci CZR Količevo. Z dejanjem je podjetje oškodovano za okoli 1.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v cilju izsleditve storilca zoper katerega bodo ustrezno ukrepali.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo