Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 7. 5. do 13. 5. 2018

0
2401

7. 5. 2018
VLOM V GRADBENI KONTEJNER V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v gradbeni kontejner v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preščipnil ključavnico obešanko ter iz kontejnerja odtujil več kosov električnega orodja. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 3.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7 . 5. 2018
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so imeli v Radomljah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil osebni avtomobil zasežen in s pogodbeno avto vleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

7. 5. 2018
TATVINA KOLESA V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini kolesa v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene garaže odtujil žensko kolo Cube LTD CLS PRO, sive barve. Z opisanim dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 5. 2018
VLOM V KLET V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v klet v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preščipnil ključavnico obešanko ter iz kleti odtujil kolo s pomožnim motorjem Tomos Flexer 25, sive barve, letnik 2018. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 5. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA ŠKRJANČEVEM
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Rodici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi kletno okno stanovanjske hiše ter iz nje odtujil denar v tuji valuti. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 5. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil skozi vhodna vrata stanovanjske hiše ter iz nje odtujil nakit. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 1.200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 5. 2018
DRZNA TATVINA V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da sta znana in zaenkrat še neznana storilka vstopil v trgovino, pri čemer je ena izmed njiju opazovala dogajanje v trgovini, druga pa je odtujila žensko obleko. Pri tem jo je zalotila prodajalka, vendar je storilka vseeno z odtujenim predmetom uspela zbežati iz trgovine, medtem ko je drugo storilko uspelo prodajalki zadržati. Z opisanim dejanjem je trgovina oškodovana za okoli 60 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 5. 2018
OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA NA PODLAGI ODREDBE SODIŠČA TER ZASEG PREDMETOV NA KOLIČEVEM

Policisti PP Domžale so na podlagi Odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na Količevem ter pri tem zasegli 27 sadik konoplje, 1 kg posušene konoplje ter pripomočke za hidroponično (laboratorijsko) gojenje tovrstne prepovedane droge. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil, prav tako pa bodo zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

10. 5. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KRTINI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Krtini. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca pristopila do, na kip, odprtega okna kurilnice stanovanjske hiše. Skozi odprtino sta odprla okno in tako vstopila v notranjost, katero sta pregledala in iz nje odtujila denarnico z gotovino. Z opisanim dejanjem sta lastnika oškodovana za okoli 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 5. 2018
ZASEG KOLESA Z MOTORJEM NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika neregistriranega kolesa z motorjem, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, ter pod vplivom alkohola (0,75 mg/l). Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bilo kolo z motorjem zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11.5. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V LJUBLJANI

Policisti PP Domžale so imeli v Ljubljani v postopku sedem kršiteljev, katerim so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper vse kršitelje uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

11. 5. 2018
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v Srednjih Jaršah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil osebni avtomobil zasežen in s pogodbeno avto vleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11. 5. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V VRANKAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Vrankah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vhodna vrata ter tako prišel v notranjost ter iz zamrzovalne skrinje izvršil tatvino okoli 100 kg zamrznjenega mesa in suhomesnih izdelkov. Z opisanim dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 5. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ZALOGU POD SVETO TROJICO
Policisti PP Domžale so imeli v Zalogu pod Sveto Trojico v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola (0,95 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

12. 5. 2018
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so imeli v Zgornjih Jaršah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil v času ukrepa prepovedi vožnje. Prav tako je vozil pod vplivom alkohola (0,80 mg/l). Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bil osebni avtomobil zasežen in s pogodbeno avto vleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

12. 5. 2018
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V STUDENCU PRI KRTINI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo v Studencu pri Krtini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti garažna vrata, nato pa šel vhodna vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z opisanim dejanjem je lastniku povzročil za okoli 1.600 EUR materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

12. 5. 2018
DRZNA TATVINA NA POČIVALIŠČU LOM
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini v kateri bi naj bil oškodovan tujec, ki čaka na počivališču BS PETROL v Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da se je tujec, drž. Romunije nahajal na počivališču BS PETROL na Lomu, nakar je do njega pristopil tujec, ki bi naj bil prav tako drž. Romunije in od njega zahteval, da mu pokaže koliko ima denarja. Ko je izvlekel denarnico mu je tujec iz nje vzel 900 EUR in odšel s kraja. Policisti PP Domžale bomo zadevo odstopili pristojni PP Logatec, ki nadaljuje z delom v cilju izsleditve storilca.

12. 5. 2018
TATVINA BAKRENIH ŽLEBOV V MORAVČAH IN PRIJETA STORILCA.
Policisti PP Domžale so bili v nočnem času obveščeni, da dva neznanca s pomočjo lestve izvršujeta tatvino bakrenih žlebov iz hiše v Moravčah. Pri hitri intervenciji policistov sta bila oba storilca izsledena na območju Moravč. Žlebovi so jima bili zaseženi in vrnjeni lastniku. Zoper oba storilca pa sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

13.5. 2018
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila v drogo vozilo. V nesreči so se tri osebe lahko telesno poškodovale in bodo sami iskali zdravniško pomoč. Povzročiteljici so policisti zaradi kršitve ZPrCP izdali plačilni nalog.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo