Kronika Policijske postaje Kamnik od 16.7. do 21.7.2018

0
2646

16.7. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policista sta imela na območju Kamnika postopek z mladoletno osebo, kateri  je bil zasežen  napol zvit cigaret z NN zeleno-rjavo posušeno snovjo rastlinskega izvora, za katero se sumi, da je prepovedana droga.  V primeru pozitivne analize na prepovedane droge, zoper občana sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

TATVINA TELEFONA V LJUBLJANI
PP je prejela prijavo za tatvino mobilnega telefona v lokalu na območju Ljubljane.  Ugotovljeno je bilo, da je storilec v lokalu izkoristil nepazljivost oškodovanca in mu odtujil mobilni telefon znamke Honor 7 Lite. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

17.7.2018
VELIKA TATVINA
Policista sta pri opravljanju opazovalne službe opazila storilca kaznivega dejanja  velike tatvine, kateremu je bilo na podlagi tega dejanja odrejeno pridržanje. Zaradi begosumnosti in samo poškodovanja so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Prav tako je bila storilcu odvisniku prepovedanih drog nudena terapija za odvisnike na Centru za duševno zdravje. Storilec je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

18.7.2018
GLASNA GLASBA
S strani občana iz Most smo bili obveščeni o glasni glasbi in sicer je kršitelj  glasno poslušal glasbo in s tem motil nočni mir in počitek. Policista sta na kraju kršitev zaznala in izdala plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policista sta imela na območju Kamnika postopek z osebo, kateremu  je bila zasežena  neznana snov rastlinskega  izvora (cca 0,05g), za katero se sumi, da je prepovedana droga. V primeru pozitivne analize na prepovedane droge, zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

19.7.2018
ZASEG UKRADENIH REGISTRSKIH TABLIC
Patrulja PP Kamnik je imela v okolici Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je imel na vozilu nameščene ukradene registrske tablice, katere so bile proti zapisniku zasežene  in poslane na upravno enoto.  Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

20.7.2018
TATVINA  REGISTRSKE TABLICE
Na policijski postaji se je zglasil občan, ki je naznanil tatvino registrske tablice iz vozila. Zoper neznanega storilca sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PRIJAVA KAZNIVEGA DEJANJA
Občanka je na policijski postaji podala prijavo zaradi nadlegovanja in groženj po telefonu s strani bivšega partnerja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

21.7.2018
TATVINA DENARNICE NA VELIKI PLANINI
Občanka je na policijski postaji prijavila tatvino denarnice na Veliki Planini. Ugotovljeno, da je neznani storilec iz torbice odtujil denarnico z vsebino med tem, ko je oškodovanka slikala krave. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK
Policista sta imela na območju Kamnika v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.71 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo