Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 16. 7. do 22. 7. 2018

0
1468

16. 7. 2018
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOMŽALAH IN ZAČASNI ODVZEM VD PO 113. ČLENU ZPRCP
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do prometne nesreče zaradi nepravilnega premika voznika osebnega vozila, ki je trčil v drugo osebno vozilo. Udeleženec se je v prometni nesreči lahko telesno poškodoval in je bil odpeljan z reševalnim vozilom v UBKC. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je udeleženec v prometni nesreči vozil pod vplivom alkohola (0,68 mg/l), zaradi česar mu je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto in bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče. Povzročitelju prometne nesreče pa je bil zaradi kršitev Zprcp izdan plačilni nalog.

17. 7. 2018
ZATAJITEV DENARJA NA BANKOMATU V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o kaznivem dejanju Zatajitev in sicer je neznani storilec na bankomatu v Domžalah našel pozabljen denar in ga vzel. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po zbranih obvestilih na ODT Ljubljana, Zunanji oddelek v Domžalah zoper storilca podali kazensko ovadbo.

18. 7.2018
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA NA BS LUKOVICA
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču BS Lukovica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči iz rezervoarja tovornega vozila odtujil okoli 500 litrov pogonskega goriva diesel. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

18. 7. 2018
ZATAJITEV DENARJA NA BANKOMATU V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o kaznivem dejanju Zatajitev in sicer je neznani storilec na bankomatu v Domžalah našel pozabljen denar in ga vzel. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po zbranih obvestilih na ODT Ljubljana, Zunanji oddelek v Domžalah zoper storilca podali kazensko ovadbo.

19. 7. 2018
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči v Domžalah z udeležbo dveh vozil. Policisti so na kraju ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti s strani povzročitelja, kateremu je bil izdan zaradi kršitve ZPrCP plačilni nalog. V prometni nesreči se je udeleženka lahko telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC.

19. 7. 2018
TATVINA DENARNICE V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice v trgovini Lidl v Domžalah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v trgovini Lidl odtujil denarnico z dokumenti in denarjem. Odtujena denarnica z dokumenti je bila naknadno najdena v trgovini, vendar brez denarja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po zbranih obvestilih na ODT Ljubljana, Zunanji oddelek v Domžalah zoper storilca podali kazensko ovadbo.

20. 7. 2018
ZASEG KOLESA Z MOTORJEM NA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Radomljah v postopku voznika neregistriranega kolesa z motorjem, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bilo kolo z motorjem zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20. 7. 2018
TATVINA NA KOPALIŠČU V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini na kopališču v Domžalah. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost oškodovanke, ter ji iz nahrbtnika odtujil denarnico z gotovino ter originalni ključ za osebno vozilo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 7. 2018
VLOM V GOSTINSKI LOKAL V TRZINU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil v gostinski lokal ter iz notranjosti odtujil natakarsko denarnico z gotovino. Z opisanim dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 7. 2018
ZASEG OSEBNEGA VOZILA PODLAGI 23. ČLENA ZAKONA O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA
Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v Preserjah pri Radomljah v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa mu je bilo vozilo zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

22. 7. 2018
TATVINA ORODJA IZ KOMBIJA V DRAGOMLJU
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni o tatvini orodja iz kombija v Dragomlju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjenega kombija ukradel več kosov gradbenega orodja in s tem oškodoval podjetje za okoli 1.050 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil v cilju izsleditve storilca.

22. 7. 2018
POŽIG AVTOMOBILA V DOMŽALAH
Policisti Policijske postaje Domžale so bili obveščeni, da je zagorel avtomobil BMW 525 na parkirišču v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da sta dva neznana storilca z razbijanjem stekla na vratih vozila vlomila v vozilo in nato z neznanim zažigalnim sredstvom zanetila ogenj v notranjosti vozila, ki je nato v celoti zgorelo. Z dejanjem sta lastnico oškodovala za okoli 30.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil v cilju izsleditve storilcev.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (razne tatvine, vlomi v objekte, itd). V sled navedenega vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.
Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo