Rok Naglič deseti med mlajšimi člani

0
2297

Rok Naglič je v dresu slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu v gorskem kolesarstvu v Gradcu osvojil izvrstno 10. mesto med mlajšimi člani. Drugi član Calcit Bike Teama na EP Mihael Štajnar je bil 68. med mladinci.

Naslov evropskega prvaka med mlajšimi člani je osvojil Francoz Joshua Dubau pred Švicarjem Filippom Colombom na drugem in Nizozemcem Milanom Vadrom na tretjem mestu. Naglič je na 10. mestu zaostal dve minuti in 51 sekund.

»Dirkali smo pri 32, 33 stopinjah Celzija. Tega nismo bili navajeni, zato sem tudi prilagodil taktiko. Ogrel sem malo manj, a vseeno dobro startal. Tako kot na vsakem startu so najboljši šli na polno, to mi malo manjka. Nato sem šel svoj tempo, prilagodil sem ga razmeram, veliko sem pil in se polival z vodo. V četrtem krogu se mi je začelo odpirati. Četrti, peti in šesti krog sem veliko napredoval, z 28. mesta sem prišel do desetega. Na koncu sem šel, kolikor je šlo. Osmi in deveti sta bila blizu, teoretično dosegljiva. Če bi mi kdo pred evropskim prvenstvom rekel, da bom med top 10, bi takoj podpisal. Evropsko prvenstvo mi je bilo pomembno, želel sem si rezultata,« je povedal Naglič in dodal, da je bila proga zelo težka, za dober rezultat si moral biti zelo dobro pripravljen.

Štajnar je osvojil 68. mesto, zmagal je Švicar Alexandre Balmer.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo